maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

KalanchoŽ Garden 100Days op Trade Fair Rijswijk

KalanchoŽ Garden 100Days op Trade Fair Rijswijk

Promotiecollectief Kalanchoë.nl presenteert op 15 en 16 maart het Kalanchoë Garden tuincentrumconcept op de Royal FloraHolland Trade Fair in Rijswijk. De aangesloten kwekers bieden tot wel 100 dagen bloeigarantie op de Kalanchoë Garden op basis van onafhankelijke bloeiproeven.Vanaf half mei tot laat in het najaar is de Kalanchoë Garden met bloeigarantie herkenbaar aan het nieuwe label ‘100daysflowering’.

De 100 dagen bloeigarantie voor Kalanchoë Garden is mogelijk na onafhankelijk onderzoek van soorten 25, waarbij de planten door gehele keten zijn getransporteerd en getest. Uitgebreide en onafhankelijk uitgevoerde uitbloeiproeven hebben aangetoond dat alle Kalanchoë Garden planten tot wel 100 dagen bloeien in de buitenlucht. Of het nu zonnig en warm of natter weer is. De Kalanchoë blijkt het ijzersterke plant te zijn voor balkon, terras of serre te zijn. Het onderzoek is uitgevoerd voor bloeiende (inclusief herbloei) Kalanchoë Garden planten in terraspotten voor gebruik in West-Europa in de periode half juni tot eind september.

Om de productkwaliteit te borgen worden de deelnemende kwekers en veredelaars actief betrokken ter bewustwording van dit aspect van Kalanchoë. Jaarlijks de uitbloeiproef herhaald. Op basis van de uitkomsten verbeteren de veredelaars hun genetica en wordt voorkomen dat minder presterende rassen op de markt komen. Het proces en de testwijze worden bewaakt door de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC).


Redactie Floranews | 10-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS