zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

FloraHolland heeft groen licht voor verdere ontwikkeling Aalsmeer-Oost

FloraHolland heeft groen licht voor verdere ontwikkeling Aalsmeer-Oost

Royal FloraHolland heeft groen licht gekregen voor de verdere bouw en ontwikkeling van Aalsmeer-Oost. De omgevingsvergunning is verleend en is onherroepelijk. De bloemenveiling ontwikkelt aan de zichtzijde van de N201 een modern en duurzaam bedrijventerrein met bedrijfs- en kantoorruimtes. Het geeft hier gronden uit in erfpacht, waar sierteeltondernemers een eigen pand kunnen bouwen, en realiseert er bedrijfsruimtes voor de verhuur.

Een nieuwe, 450 meter lange productstraat zorgt voor een rechtstreekse verbinding met Aalsmeer-Centrum. Hierdoor is een efficiënte aanvoer van bloemen, planten én logistieke middelen mogelijk. Met de aanleg van de Sierteeltstraat en de Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV) zorgen ze daarnaast voor een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol.

De bedrijfsruimten krijgen het certificaat BREEAM Very Good, een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Bij de bouw worden zoveel mogelijk duurzame en hergebruikte bouwmaterialen gebruikt. Op het dak van Aalsmeer-Oost worden zonnepanelen geplaatst. Op het dak en aan de Sierteeltstraat komen parkeerplaatsen, waarvan er zoveel mogelijk voorzien worden van een laadpaal voor het opladen van elektrische personenauto's. Op het dak komt ook een opslag voor stapelwagens. 

Met een doordacht groenplan rondom Aalsmeer-Oost is daarnaast ook oog voor het verbeteren van de verscheidenheid aan leven in het gebied.
 


Redactie Floranews | 10-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS