woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

OZ-Hami en Zentoo steunen organisatie voor vrouwenrechten in EthiopiŽ

OZ-Hami en Zentoo steunen organisatie voor vrouwenrechten in EthiopiŽ

Met de verkoop van de speciale #FlowersForHer mix hebben bloemenexporteur OZ-Hami en chrysantencoöperatie Zentoo, met steun van Dutch Flower Foundation, een bedrag opgehaald van 5.500 euro voor Mela For Her. De Ethiopische NGO Mela for Her is een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten in Ethiopië door herbruikbare menstruatiepakketten aan te bieden aan meisjes en vrouwen.

Vandaag, woensdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag en spreken we onze solidariteit uit voor vrouwenrechten en gelijkheid. Traditiegetrouw wordt dit gevierd met bloemen, waaronder veel chrysanten, en dit betekent dus een drukke periode voor zowel OZ-Hami als Zentoo.

Hoewel de chrysanten door Zentoo in Nederland worden gekweekt, ligt de oorsprong van de bloem onder andere in Ethiopië. De vrouwen en meisjes op de productielocaties hebben toegang hebben tot goede voorzieningen, maar helaas geldt dit niet overal in de rest van het land. Mela For Her zet zich dagelijks hiervoor in door een heel praktisch probleem aan te pakken dat nog steeds in Afrika bestaat: een gebrek aan betaalbare menstruatieproducten.

V.l.n.r. Reinier Haasnoot (Manager New Business & Marketing bij OZ-Hami), Ronald van den Berg (Accountmanager bij Zentoo) en Martin Vingerling (Dutch Flower Foundation)

Mela For Her helpt vrouwen en meisjes
Voor veel vrouwen in Afrika is de menstruatie een groot ongemak en zelfs een taboe. Het kan een belemmering vormen voor onderwijs, gezondheid, zelfrespect en mensenrechten. Voor velen betekent het begin van de menstruatie zelfs een verlies van dagen op school of werk. Door menstruatieproducten te verstrekken en voorlichting te geven, zet Mela For Her meisjes en vrouwen terug in hun kracht zodat zij gewoon naar school en werk kunnen blijven gaan. Door deze actie van OZ-Hami, Zentoo en Dutch Flower Foundation kunnen we 1.600 vrouwen voorzien van een menstruatiepakket. “Een mooie samenwerking en prachtig initiatief om samen de gedachte van Vrouwendag écht handen en voeten te geven” volgens Reinier Haasnoot, Manager Marketing & New Business bij OZ-Hami.


Redactie Floranews | 08-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS