vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Happydendron, bijzondere kleurrijke blikvanger

Happydendron, bijzondere kleurrijke blikvanger

De in 2022 geïntroduceerde tuinplant Happydendron, is zoals de naam al doet vermoeden een rhododendron. Maar dan wel een heel bijzondere. Happydendron heeft unieke, driekleurige bloemen. Ze zijn wit met een dieppaarse rand en hebben een geel hart. Behalve de bijzondere bloemen is er nog iets speciaals aan de plant. Ze is namelijk door de kweker geënt op een kalktolerante onderstam. Dit betekent dat je de Happydendron overal in de tuin een plekje kunt geven. Je hoeft je dus niet af te vragen of je wel het juiste type tuingrond in de border hebt. Dat is een groot verschil met andere rhododendrons, want die zijn zuurminnend en stellen specifieke eisen aan de bodemsamenstelling.

foto: Happydendron

Happydendron krijgt graag een plekje in de zon of halfschaduw. Ze behoudt het hele jaar haar groene blad en is winterhard. Om een rijke en lange bloei te stimuleren geef je de Happydendron in het voorjaar wat plantenvoeding. Als je na de bloei, in juli, de uitgebloeide bloemen weghaalt, dan vertakt de Happydendron extra goed. Zo ontstaat een mooi compacte struik die het volgende seizoen opnieuw tot bloei komt.

foto: Happydendron

Snoeien is niet echt nodig, hoogstens als je de plant weer in model wil knippen. Je kunt dat dan het beste gelijk na de bloei doen. Liever niet in het voorjaar want het is immers zonde om knoppen weg te halen. Happydendron kan niet alleen solitiar geplant worden in tuin of op balkon, maar doet het ook heel goed als haag.


Leandra de Boef | 07-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS