zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

De 5 vragen aan... Henk de Mooij

De 5 vragen aan... Henk de Mooij

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Henk de Mooij. Ik werk sinds 10 jaar als Manager Parkbeheer bij Keukenhof. In die functie ben ik verantwoordelijk voor al het “groen” in Keukenhof. Zowel in het park als bij de bloemenshows. In het voorjaar starten we alweer met het parkontwerp voor het volgende seizoen. Dan worden ook al 100 bloembollenkwekers betrokken bij de plannen en zorg ik samen met 40 tuincollega’s dat we in oktober kunnen starten met het planten van 7 miljoen bloembollen. In de paviljoens tonen honderden kwekers hun mooiste bloemen tijdens het Keukenhof seizoen. Samen met de arrangeur organiseren we ieder jaar weer de mooiste bloemenshows. Daarvoor ben ik veel met kwekers, exporteurs en handelaren in contact. Ook ben ik verantwoordelijk voor het operationeel management, regulering van de verkeersstromen en de organisatie van de veiligheid.

foto: Keukenhof

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De werkzaamheden zijn zeer divers. Ik heb hiervoor contact met heel veel verschillende mensen vanuit de sierteeltorganisaties, kwekers, exporteurs en brancheverenigingen. Maar ook met de provincies en de gemeentes en hulpverleningsinstanties. Het doel is om voor de kerstperiode alle plannen gereed te hebben. Vervolgens werken we in het nieuwe jaar aan de puntjes op de “i”. En zo werken we toe naar de opening van de bloemententoonstelling Keukenhof. Keukenhof beleeft dit jaar zijn 74e editie als internationaal showvenster van de Nederlandse bloembollensector. In al die jaren heeft het park bijgedragen aan het wijd verbreide succes van de bollenbranche. Ik voel me zeer betrokken bij de sector. En ik word blij als ik straks al die bezoekers, van over de hele wereld, weer van het bloeiende park zie genieten. Dan ben ik trots op de tulp, een prachtig Hollands icoon.

foto: Floranews

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De situatie in Noord-Syrië en Zuid-Turkije na de zware aardbevingen heeft mij bijzonder beziggehouden. In het groenteam van Keukenhof werken een aantal Turkse collega’s. Zij hebben familie en bekenden in het getroffen gebied. Ik werd stil bij de Tv-documentaire over de Nederlandse hulpverleners in het getroffen gebied. Een verpleegkundige uit ons seizoens-team was een van de hulpverleners. Het hele Keukenhof-team is aangeslagen door de gebeurtenis.

foto: Evanthia

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik wil meewerken aan het verder intensiveren en uitbouwen van de samenwerking in de Nederlandse sierteeltsector. En dit in de breedste zin van het woord. Keukenhof is daar een mooi platform voor. Het is een uithangbord voor de sector.
Er zijn veel ontwikkelingen in de branche. Wat heeft de sector nu en in de toekomst nodig? Vanuit mijn rol bij Keukenhof, en de ervaring vanuit mijn vorige functie bij Bloemenveiling FloraHolland, wil ik de sector daar graag mee ondersteunen.
Ook ligt er nog een prachtige klus bij Kasteel Keukenhof op landgoed Keukenhof. Daar ben ik met plannen voor het parkbeheer bezig en bijvoorbeeld met de mooie dahliatuin.

foto: Floranews

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ga sowieso een stukje lopen, mijn hoofd leegmaken. Ik denk dat het een rondje Katwijk wordt. Dat is vanuit het bloemendorp Rijnsburg, waar ik woon, 11 km. Ik loop graag en veel. En niet alleen over de 15 km wandelpad in Keukenhof.
Zaterdagmiddag ga ik voetballen kijken én onze vaste strandtent bezoeken in Katwijk. Deze is net van eigenaar veranderd en het paviljoen is verbouwd. Even kijken of het nog steeds “onze” strandtent is. Na een drukke Keukenhofdag is het heerlijk even uitrusten op het strand.

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 10-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS