maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Van der Voort Youngplants gaat samenwerking aan met Deroose Plants

Van der Voort Youngplants gaat samenwerking aan met Deroose Plants

Van der Voort Youngplants heeft in de Verenigde Staten een overeenkomst gesloten met het bedrijf Deroose Plants om samen Spathiphyllum-variëteiten op de Noord-Amerikaanse markt te introduceren. Ook gaan de twee bedrijven in Florida een veredelings- en testprogramma opzetten. Dit richt zich op de teeltomstandigheden en klantvoorkeuren van telers en consumenten in Noord-Amerika.

Van der Voort Youngplants is de grootste veredelaar en producent van Spathiphyllum in Europa. Het bedrijf heeft een uitgebreid veredelingsprogramma en heeft in de afgelopen 5 jaar verschillende andere verdelingsbedrijven overgenomen. Er zijn rassen ontwikkeld, zowel uit zaad als uit weefselkweek.

“We denken dat de samenwerking tussen onze bedrijven zeker veel waarde zal toevoegen voor telers in Noord-Amerika”, vertelt Olaf van der Voort, de eigenaar van Voort Potplanten. Deroose bedient klanten in heel Noord-Amerika. Het assortiment van Voort en de gezamenlijke veredeling zullen de afzet en productie zeker een boost geven, zo verwachten de partijen.

“We waren echt op zoek naar een partner om de Spathiphyllum-markt verder te ontwikkelen en samen nieuwe rassen te introduceren. Ik ben erg blij met deze mijlpaal en voorzie dat we echt een verschil kunnen maken voor onze klanten”, aldus Art Kirkland, accountmanager bij Deroose.

foto: Van der Voort Youngplants

 


03-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS