zondag 21 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Floréac en MPS Group bundelen krachten op Belgische markt

Floréac en MPS Group bundelen krachten op Belgische markt

Floréac en MPS slaan de handen ineen op de Belgische markt. Floréac geeft aan, nog meer dan vroeger, een voortrekkersrol op te willen nemen. Vooral nu, omdat de sector zich volgens Floréac op een scharniermoment bevindt.

"Certificering wordt meer en meer de regel in de plaats van een richtlijn. En op dat vlak hebben we nog een hele weg af te leggen. Maar het kan. Kijk maar naar Nederland. Daar zit de sierteelt vandaag aan bijna 90 procent verantwoorde productie en handel. Ook wij moeten die richting uit. We willen Belgische kwekers meenemen om het gat te dichten met Nederland. Dit omdat we vanuit Floréac een sterke toekomst voor de sierteelt voor ogen hebben. We willen onze kwekers hierin optimaal begeleiden”, aldus Pieter Van De Velde, inkoopmanager bij Floréac. Daarom zijn in België vanaf nu twee vertegenwoordigers actief om kwekers te begeleiden certificeringen; Bart Kersschot en Catarina Tojal. 

V.l.n.r. Francis de Mol, Bart Kersschot en Catarina Tojal.

Voldoende certificering wordt in de toekomst een license to sell, stelt Floreac. "Het is niet langer een keuze of een trofee aan de muur. Het wordt een voorwaarde om je planten aan bepaalde klanten te mogen verkopen." Het bedrijf ziet certificering ook als een noodzakelijk investering in een positieve perceptie van de sector nu deze regelmatig onder vuur ligt op gebied van stikstof, energieverbruik, waterverbruik, chemicaliën, veen etc. "Nog meer dan ooit moeten we stappen zetten richting een duurzamere toekomst. Certificering vraagt een meer datagedreven (‘data driven’) werking. Datagedreven werken is dé weg naar de toekomst."

Floreac geeft aan dat het op weg naar 90 procent duurzame inkoop, hier in de toekomst ook haar leverancierskeuze op zal baseren. Samen met Bart Kersschot en Catarina Tojal pakt het de handschoen op om de Belgische sierteelt mee te trekken en gaat het voor die 90 procent in 2025. "En dit is nog maar het begin. We zullen in de toekomst onze schouders zetten onder elk initiatief dat de Belgische sierteelt mee vooruit helpt. Samen vooruit." 


Leandra de Boef | 06-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS