donderdag 28 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Van der Spek kiest Voshol voor nieuwbouw energie- en CO2-neutraal tuincentrum

Van der Spek kiest Voshol voor nieuwbouw energie- en CO2-neutraal tuincentrum

Voordeeltuincentrum Van der Spek heeft afgelopen week gekozen voor de energie- en CO2-neutrale installatieoplossing van Voshol Warmte- en Elektrotechniek. De werkzaamheden zullen al in de eerste helft van dit jaar starten. De afgelopen maanden zijn gebruikt om de grond bouwklaar te maken. Naar verwachting wordt in april gestart met heien. Het nieuwe tuincentrum wordt gebouwd door Nobutec uit Wateringen en gaat, als alles meezit, begin 2024 open.

"Voshol is gespecialiseerd in duurzame installaties en verduurzaming van onder andere kassen en zit bovendien ook nog eens ‘om de hoek’. Na een lang traject waarin alles zorgvuldig is uitwerkt hebben we met veel vertrouwen de handtekening kunnen zetten", aldus Eigenaar Martien van der Spek. Met de bouw van het nieuwe tuincentrum wordt gefocust op duurzaamheid. Enkele voorbeelden zijn de 875 zonnepanelen om eigen energie op te wekken, een warmte-koude opslag, voor het verwarmen en afkoelen van het tuincentrum, 38 laadpalen en de toepassing van ledverlichting.

Om gasloos te ondernemen is er dus gekozen voor een warmtepomp in combinatie met een gesloten bronnensysteem. In de winter wordt het tuincentrum verwarmd en wordt de kou opgeslagen in de bodem. In de zomermaanden wordt deze kou weer omhoog gehaald, zodat het tuincentrum aangenamer aanvoelt op de warme zomerdagen.

 


 


Redactie Floranews | 03-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS