woensdag 17 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Groot RMO Techniek nieuwe servicepartner Thermo King en Frigoblock

Groot RMO Techniek nieuwe servicepartner Thermo King en Frigoblock

Vanaf 1 maart 2023 is Groot RMO Techniek officiële servicepartner voor alle onderhoud en service aan Thermo King en Frigoblock koelsystemen. Hiermee wordt de jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven versterkt en worden de activiteiten van de servicevestiging in Hoorn overgenomen.

Groot RMO Techniek is sinds 2001 officieel Frigoblock dealer. In 2016 werd het portfolio van Thermo King Transportkoeling uitgebreid met koelsystemen van Frigoblock. De start van een jarenlange samenwerking tussen Groot RMO Techniek als opbouw- en kennispartner van deze volledig elektrische koelsystemen voor Thermo King Transportkoeling. Later volgen de hybride koelsystemen; een combinatie van Thermo King (diesel)units en Frigoblock invertertechniek waardoor de samenwerking en kennisdeling nog intensiever werd.

Ook voor het onderhoud van zowel Frigoblock als Thermo King koelunits kon Thermo King Transportkoeling voor haar relaties in Opmeer en Waddinxveen terecht. Met steeds urgentere behoefte aan meer emissieloze koeloplossingen en de monteurs die nodig zijn om service en onderhoud daarvan op hoog niveau te houden is de officiële samenwerking tussen beide bedrijven een logische stap.

Dirk Groot licht toe: “Groot RMO Techniek onderhoudt en repareert al jaren diverse merken transportkoelingen en aandrijvingen. Met de expertise van onze vaste groep medewerkers staat service hoog in het vaandel. Waar de meeste bedrijven stop zeggen gaat Groot RMO Techniek nog een stapje verder om aan de steeds strengere eisen van de klant te voldoen. Ook voor batterij-oplossingen in de gekoelde en niet gekoelde markt loopt Groot RMO Techniek al een aantal jaren mee en kan voor iedere uitdaging wel een oplossing vinden. Zo kunnen wij Thermo King Transportkoeling uitstekend ondersteunen en kan Thermo King® met de wereldwijde dekking ons een groter draagvlak bieden.”

Thermo King Transportkoeling Hoorn
“Een belangrijke factor is de krappe arbeidsmarkt voor huidige en toekomstige servicemonteurs in heel Nederland, maar met name in Noordwest Nederland. De samenwerking met Groot RMO Techniek heeft zich de afgelopen jaren geïntensiveerd omdat we elkaar goed aanvullen. Nu verenigen we het nuttige en het aangename door de samenwerking te formaliseren. Een logische stap.”, legt Dick Gilhuis uit.

“Bij Thermo King Transportkoeling werken we met volledig gecertificeerde monteurs, die vaak gedeeltelijk of volledig door Thermo King worden opgeleid. Dat duurt gemiddeld drie jaar. Tel daarbij nog de nieuwe kennis op die nodig is met de verdere elektrificatie in de branche. Dan loop je snel tegen een grens aan. Bij onze vestiging in Hoorn werd de situatie nu al nijpend. Ook daar vinden we de oplossing door officieel samen te gaan werken. We kunnen de vestiging in Hoorn nu met een gerust hart sluiten en onze relaties kunnen nu voor dezelfde service terecht in zowel Opmeer als Waddinxveen.”

Toekomst en elektrificatie
“Het uitgangspunt van de samenwerking is altijd de garantie voor uitmuntende service voor onze relaties geweest” stelt Dick Gilhuis. Ook bij Groot RMO Techniek draait het al 30 jaar om optimale service en koeloplossing op maat van de klant. Vanaf nu worden de monteurs van Groot RMO Techniek meegenomen in het opleidingstraject van Thermo King. Die kunnen hun uitgebreide kennis en praktijkervaring van Frigoblocksystemen niet alleen met de monteurs hier in Nederland, maar in heel Europa delen. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor alle andere medewerkers bij Groot RMO Techniek.


Redactie Floranews | 02-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS