zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Jan Willem Griep aangesteld als Algemeen Directeur van Syngenta Nederland

Jan Willem Griep aangesteld als Algemeen Directeur van Syngenta Nederland

Syngenta Nederland heeft met ingang van 1 maart 2023 een nieuwe Algemeen Directeur. Jan Willem Griep is aangesteld als Algemeen Directeur voor de business units Syngenta Seeds B.V., groenten- en bloemzaden, en Syngenta Crop Protection B.V. Ook gaat hij de vestiging in Enkhuizen leiden, waar bijna 1.000 mensen werken. Griep gaat Syngenta vertegenwoordigen in diverse vakverenigingen en bij verschillende interne en externe stakeholders.

Griep heeft de afgelopen jaren diverse directiefuncties in de tuinbouwsector vervuld, waaronder bij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN), Floriade Almere en Rabobank. “We zijn erg blij dat een zeer ervaren bestuurder als Jan Willem ons team komt versterken en onze Nederlandse organisaties gaat leiden. Hij heeft een sterke affiniteit met de land- en tuinbouw en is daarmee de aangewezen persoon om de organisatie de komende jaren verder te brengen”, aldus Arend Schot, Regio Directeur Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

“Syngenta is een belangrijke speler wereldwijd. Ik ben onder de indruk van de ambitie die het bedrijf laat zien om oplossingen te vinden voor vraagstukken rondom verduurzaming van de land- en tuinbouw, voedselzekerheid en het voeden van een groeiende bevolking. Ik ben zeer gemotiveerd om aan deze ambities mijn bijdrage te gaan leveren”, vertelt Jan Willem Griep.

 


Redactie Floranews | 02-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS