vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Jaren genieten van de opvallende doorbloeiende Pinocchio

Jaren genieten van de opvallende doorbloeiende Pinocchio

De Paphiopedilum Pinocchio staat bekend om zijn opvallende bloemvorm en bloeitijd. De meesten mensen weten niet dat de Paphiopedilum Pinocchio een echte doorbloeier is. Nadat de bloem van de Pinocchio is afgevallen, komt er namelijk weer een nieuwe bloem op de steel. Zo kan je continu genieten van de schoonheid van deze bloem.

Een ander bijzonder kenmerk van de Pinocchio, is de bloemvorm. Hij lijkt op een neus, waar de orchidee zijn bijnaam "Pinocchio" aan te danken heeft. De bloemen hebben een mooie, heldere kleur die varieert van roze tot oranje en geel. Met een opvallend patroon van donkere vlekken en strepen.

De Paphiopedilum Pinocchio is een gemakkelijk te verzorgen orchidee. Deze schaduwrijke orchideeënsoort heeft namelijk niet veel water nodig. Als je hem één keer per week gedurende tien minuten in het water dompelt, is het genoeg. Het is vooral belangrijk dat je voorkomt dat de plant te nat wordt, want dat kan wortelrot veroorzaken.

foto: Logico

 


Redactie Floranews | 01-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS