dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Steeds meer grote partijen sluiten aan bij Euro Plant Tray

Steeds meer grote partijen sluiten aan bij Euro Plant Tray

Na de IPM in Essen eind januari, hebben nu ook de Oostenrijkse tuincentrumketen Bellaflora, het Duitse Vahldiek AG Blumengrosshandel en Royal FloraHolland en Dutch Flower Group zich aangesloten bij Euro Plant Tray eG (EPT).

"Het toetreden van Royal FloraHolland is een belangrijk teken van de relevantie van onze activiteiten", vertelt Flora Späth, EPT-bestuurslid en vertegenwoordiger van de VGB. "Niet alleen krijgen we zo meer input van de kwekers die FloraHolland vertegenwoordigt. Ook profiteren we van de pooling en logistieke ervaring van een van de belangrijkste bedrijven in onze sector. Met Bellaflora hebben we ook het eerste Oostenrijkse lid. Een mooie stap naar het doel van een Europese brancheoplossing."

In februari werd EPT na een succesvolle registratie als coöperatie ook lid van Genossenschaftsverband - Verband der Regionen e.V. Deze registratie was een lange weg voor alle betrokkenen. "Een samenwerking van kwekers, handelshuizen, detailhandelaren en groothandelaren om een ecologisch voordelige herbruikbare oplossing voor plantentransport voor de Europese industrie te creëren is uniek in Europa. Deze is uiteraard onderworpen aan strenge antitrustregels, waarvan de naleving van het grootste belang is voor de leden van de coöperatie", aldus Dr. Jens Oldenburg, directeur van de Stiftung Initiative Mehrweg Duitsland en moderator van Euro Plant Tray eG. 

In de praktijk testen 

In het voorjaar van 2023 begint, na maanden van intensief overleg en voorbereiding, het in de praktijk testen van de nieuwe EPT Trays. In 6 leveringsketens in Duitsland en Nederland zullen twee trays van verschillende fabrikanten voor respectievelijk potten van 10-11 cm en potten van 10,5-12 cm worden gebruikt en beoordeeld. Hierbij zijn meer dan 10 telers, 6 groothandelaren, Royal FloraHolland en meer dan 50 detailhandelszaken betrokken.
Vanaf half mei vindt een evaluatie plaats van het beoordelingsformulier, dat diverse criteria bevat met betrekking tot de behandeling, algemene conditie en uitstraling op het POS. In juni wordt tijdens een coöperatieve vergadering beslist welke Euro Plant Trays vanaf januari 2024 op de markt zal komen.


Redactie Floranews | 01-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS