dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Online Flower Auction stopt voorlopig met veilen

Online Flower Auction stopt voorlopig met veilen

Online Flower Auction (OFA) stopt per 1 maart tijdelijk met veilen. De afgelopen maanden heeft OFA met succes rozen geveild op basis van ‘vandaag voor morgen’. De logistiek rondom het aftuin veilen verliep goed net zoals de werking van de digitale veilingklok. Helaas lijkt de keuze voor het ‘vandaag voor morgen’ veilen echter te vroeg. Volgens OFA is de sierteeltsector hier nog niet klaar voor. Dinsdag 28 februari is voorlopig de laatste veildag.

Het ontbreekt uiteindelijk aan koopkracht. Daardoor heeft OFA de moeilijke beslissing genomen om tijdelijk te stoppen met veilen. De afgelopen tijd heeft is er uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende opties om de koopkracht te verbeteren. Tijdens het onderzoek gaven kopers aan dat ze de voorkeur houden voor ‘vandaag voor morgen’ en veilen op de huidige veiltijden. Ook gaven ze aan positief te zijn over het logistieke proces van het aftuin veilen.
Wel kwam uit het onderzoek heel duidelijk naar voren dat hybride veilen, waarbij een kweker veilt op verschillende veilingen, niet wenselijk is. Het zou zeker niet bijdragen aan de koopbereidheid op OFA. Dit in combinatie met het feit dat een groot deel van de sierteeltsector nog niet is ingesteld op ‘vandaag voor morgen’, heeft OFA doen besluiten dat een tijdelijke stillegging van de veiling onvermijdelijk is.

Dinsdag 28 februari is voorlopig de laatste veildag. Waarna OFA zich gaat beraden over de toekomst waarbij ze mogelijke knelpunten die ontstaan in de sierteeltsector nog beter kunnen tackelen. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om andere productgroepen te veilen.


Redactie Floranews | 28-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS