vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Geslaagde Matthiola middag bij Florensis Cut Flowers

Geslaagde Matthiola middag bij Florensis Cut Flowers

Florensis Cut Flowers in Rijsenhout organiseerde woensdag 22 februari een informatiemiddag voor Matthiola kwekers. Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen bijgepraat over een aantal actualiteiten rondom het product Matthiola en de stand van zaken bij Florensis.

Ook gaf Gerard Gardien van Royal FloraHolland een toelichting over de promotie van seizoensbloemen waar ook Matthiola onder valt. Daarbij gaf Gardien ook een leuke inkijk in de aanvoerontwikkelingen bij de veiling en de afzetmarkten voor Matthiola.

Vervolgens praatte Rene Corsten van Delphy de aanwezigen bij over de preventie en bestrijding van valse meeldauw. Een mooi inzicht om de plant ten eerste weerbaarder te maken en met wat hulpmiddelen een eventuele aantasting alsnog te beperken. Tot slot werd nog even stil gestaan bij de diverse gewasbeschermingsmiddelen en de juiste inzet daarvan tegen valse meeldauw.

Vanuit Florensis gaven Daniel Jonker, Manager Sales & Product Management,  en Roy van Heesch, Manager Operations, een update over de stand van zaken bij Florensis Cut Flowers op het gebied van verkoop, teeltmaatregelen en toekomstplannen. Dit werd vervolgd met een open discussie over nieuw assortiment zoals de recent geïntroduceerde Stox-serie van veredelaar Evanthia.


Redactie Floranews | 24-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS