maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Tulpen stelen de show in voorjaarstrends

Tulpen stelen de show in voorjaarstrends

Geen andere bloem wordt zo sterk geassocieerd met de lente als de tulp. Al sinds de zestiende eeuw wordt deze bloem, oorspronkelijk afkomstig uit Turkije, in ons land gekweekt. Wat extra opvallend is, is dat de tulp trendy blijft en wordt geassocieerd met vrolijkheid. Hoe de woonmode ook verandert, de tulp is altijd ‘in’. Sterker nog, in de nieuwste voorjaarstrends krijgen tulpen zelfs de hoofdrol.

Een van de actuele woontrends, Ode to Nature, laat een natuurlijke stijl zien. Daarin past geen strakgebonden boeket, maar juist grillig qua vorm en nonchalant geschikt. Bijvoorbeeld met parkiettulpen of soorten met gefranjerd bloemblad. Combineer ze met een paar takjes uit de tuin en zet de bloemen in een robuuste vaas gemaakt van natuurlijk materiaal. Het wilde karakter van het boeket wordt extra versterkt doordat tulpen doorgroeien in de vaas en hun eigen ‘weg’ gaan. Het natuurlijke tulpenboeket oogt daarom nooit statisch.

 foto´s: iBulb

In een andere interieurtrend, Layered Spaces, speelt vorm een belangrijke rol. Daarbij wordt gekozen voor opvallende vazen die uit verschillende elementen lijken opgebouwd. Bijvoorbeeld kokervormig aan de onderkant, bolvormig in het midden en trechtervormig aan de bovenkant. De vazen hebben een gladde structuur en zijn van keramiek of glas. Door verschillende tulpensoorten en kleuren met elkaar te mixen ontstaat vanzelf een vrolijke sfeer. Bovendien krijgt het spel met vorm een extra dimensie: tulpen groeien nog een beetje door in de vaas zodat het voorjaarsboeket dagelijks van vorm verandert.


23-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS