zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Vakbond stelt ultimatum aan Royal FloraHolland

Vakbond stelt ultimatum aan Royal FloraHolland

Vakbond FNV heeft een ultimatum gestuurd aan Royal FloraHolland. De bloemenveiling krijgt tot vrijdag 24 februari 12.00 uur om acties van werknemers te voorkomen. FNV heeft het ultimatum vanmorgen bij de directie van Royal FloraHolland gebracht. 

"De boodschap van de medewerkers is helder: spreek nu heel snel wat beters af over onze salarissen, anders leggen wij het werk neer. Dat is geen loos dreigement, de actiebereidheid is heel groot", vertelt Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen.

Bij Royal FloraHolland werken bijna 2.800 mensen verdeeld over de vier locaties Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. Volgens Brandenburg is het voor de werknemers belangrijk dat hun lonen in ieder geval meestijgen met de prijzen in de winkels. Dan kunnen zij hun boodschappen blijven doen en hun rekeningen betalen zonder in geldproblemen te komen.

Het overleg met de bloemenveiling is na zeven moeizame onderhandelingsrondes geklapt. Volgens Brandenburg omdat Royal FloraHolland halsstarrig vast blhouden aan een schamele 100 euro bruto per maand en per 1 maart nog 3 procent erbij. "Dat willen ze dan afspreken in een cao van vijftien maanden. Daar redden de mensen het dus echt niet mee."

De FNV eist een cao voor een jaar, die loopt tot en met 31 december 2023. Naast een leefbaar loon wil de vakbond dat de medewerkers een toeslag krijgen voor werken in de kou en dat het sociaal plan wordt verlengd dat in december afliep. Verder een goede regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken en een reiskostenvergoeding van 0,21 euro per kilometer.


Redactie Floranews | 22-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS