zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Veiling Rhein-Maas tevreden over verkoop rond Valentijnsdag

Veiling Rhein-Maas tevreden over verkoop rond Valentijnsdag

Veiling Rhein-Maas kijkt, ondanks uitdagende omstandigheden – kostenstijgingen, energiecrisis en oorlog in Oekraïne – terug op een over het geheel genomen goede Valentijnsdag 2023. De totale omzet op de veilingklok lag op het niveau van vorig jaar, met een groter totaalvolume in het snijbloemensegment en een iets lager prijsniveau dan in 2022. Er was een goede constante verkoop op alle veilingdagen vóór Valentijnsdag, met een focus op snijbloemen. Naast de veilingklok bleven de digitale inkoopkanalen zeer populair. Zo was er een hoge mate van aanwezigheid van klanten, zowel op de tribune in de afmijnzaal ter plaatse als bij Kopen-Op-Afstand en klokvoorverkoop.

Snijbloemen en potplanten in rode en roze tinten
In het snijbloemensegment waren rozen, tulpen, gerbera\'s/germini’s en boeketten bijzonder populaire producten in de week voor Valentijnsdag. Het prijsniveau voor snijbloemen lag op een constant, stabiel goed niveau. Klanten van de marktplaats meldden dat hun verkoop aan eindgebruikers ook tevredenstellend was. In het potplantensegment was er veel vraag naar schalen en arrangementen. Hier waren het prijsniveau en de aangevoerde hoeveelheden vergelijkbaar met het voorgaande jaar.

Over het algemeen werden voor Valentijnsdag steeds meer producten in het rode en roze kleurenspectrum gekocht. Verreweg de sterkste verkoopdag voor Valentijnsdag dit jaar was maandag 13 februari 2023, zowel voor potplanten als voor snijbloemen.


Redactie Floranews | 17-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS