zaterdag 25 maart 2023
Nima Sierteelt Marketing Event topbanner Beurs agenda sierteelt

Mark-Jan Terwindt nieuwe algemeen directeur Royal Anthos

Mark-Jan Terwindt nieuwe algemeen directeur Royal Anthos

Mark-Jan Terwindt is de nieuwe algemeen directeur van Royal Anthos. Op 13 februari jongstleden is hij zijn nieuwe functie aan de slag gegaan. Terwindtkrijgt de dagelijkse leiding over de organisatie en neemt de uitvoerende taken van Henk Westerhof over. Daarmee wordt hij het nieuwe boegbeeld van Royal Anthos. 

Na een uitstap naar de groentesector is Terwindt weer terug in de sierteeltsector, waar hij eerder al 15 jaar in verschillende functies werkzaam was. Hij geeft aan dat marktbehoud en markttoegang, promotie en het bewaken van de ‘licence to deliver’ van de leden centraal zullen staan. “Daar horen bekende werkgebieden van Royal Anthos als arbeid en fytosanitaire vraagstukken natuurlijk bij. Maar ook standaardiseren, digitalisering en duurzaamheid. Dat laatste onderwerp komt door de Europese Green Deal en het in de maak zijnde Landbouwakkoord hard op ons af”, aldus Terwindt.

Contact met de leden vindt Terwindt essentieel om de uitdagingen die op de sector afkomen aan te pakken. “In bedrijfsbezoeken ga ik na wat de leden bezighoudt of zorgen geeft”, vertelt hij. “We hebben een stevig bord vol uitdagingen, waar we samen een weg in zullen moeten vinden.” Terwindt gaat vol energie aan de slag om die weg te zoeken. In de nieuwe opstelling blijft Westerhof achter de schermen actief als voorzitter totdat een nieuwe is gevonden. Alfons Zwetsloot zal zich als financieel directeur focussen op de financiën en zet zijn werkzaamheden op het gebied van digitalisering en arbeidsvraagstukken, waaronder de CAO, voort. 


Redactie Floranews | 17-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS