zondag 4 juni 2023
Beurs agenda sierteelt 2303FlowerTrials

Volgens FNV zijn acties bij FloraHolland onvermijdelijk

Volgens FNV zijn acties bij FloraHolland onvermijdelijk

Volgens vakbond FNV kan Royal FloraHolland de borst natmaken. Het stelt dat acties bij de bloemenveiling onvermijdelijk lijken, nu het overleg over een nieuwe cao is geklapt. Volgens de vakbond zegt een grote meerderheid van haar leden in actie te willen komen voor onder andere meer loon.

"Dat is ook niet zo gek. Na zeven keer onderhandelen is de directie met een zeer mager eindbod op de proppen gekomen. De mensen gaan er zo niet op vooruit. Ik kan me hun teleurstelling dus goed voorstellen", aldus Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen.

FNV eist een cao van een jaar, van 1 januari tot en met 31 december 2023. Daarin moeten de salarissen minstens meestijgen met de inflatie. Maar Royal FloraHolland zou blijven steken op nominaal 100 euro bruto per maand vanaf 1 januari en 3 procent per 1 maart 2023, in een cao voor vijftien maanden. Brandenburg: "Dat is veel te weinig. Daar kunnen mensen hun boodschappen niet van betalen."

Ook stuit het de medewerkers tegen de borst dat het bedrijf hen geen toeslag wil geven voor het werken in de kou en weigert om het sociaal plan te verlengen dat 31 december is verlopen. Daarnaast willen de werknemers een goede regeling om eerder te stoppen met werken (RVU) en minstens 0,21 euro per kilometer reiskostenvergoeding.

"Het is de werknemers nu menens. Royal FloraHolland moet heel snel met iets beters komen, anders staan we binnenkort met z’n allen voor de poort", besluit Brandenburg.


Redactie Floranews | 17-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS