maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Ook Royal FloraHolland sluit aan bij Euro Plant Tray

Ook Royal FloraHolland sluit aan bij Euro Plant Tray

Ook Royal FloraHolland heeft besloten aan te sluiten bij Euro Plant Tray (EPT). De directie en Raad van Commissarissen heeft daartoe een positief besluit genomen. EPT is in augustus 2022 opgericht door verschillende partijen uit de sector. Het heeft als doel de realisatie van een nieuwe Europese meermalige plantentrayserie. Ondertussen hebben meerdere organisaties uit de branche zich aangesloten bij EPT en werken zij samen aan de ontwikkeling van de nieuwe trayserie en het bijbehorende poolsysteem. 

Royal FLoraHolland stelt dat het afgelopen decennium al een aantal keer geprobeerd is om een meermalige tray in de markt te zetten. Maar tot nu niet met grootschalig succes. Door de bestaande politieke druk op verduurzaming van verpakkingen ziet FloraHolland EPT nu wel als kans om gezamenlijk een gestandaardiseerd Europees plantentraysysteem te realiseren.

"Wij willen hierin participeren om vanuit onze expertise mee te praten en zo de belangen van onze leden te kunnen behartigen. Binnen EPT werken we samen aan de introductie van een goed werkend systeem, dat inzet op de transitie van eenmalige naar meermalige trays met als doel een duurzamere sierteeltketen", adlus Royal FlorHolland.

Sinds de oprichting van EPT hebben al 16 sector gerelateerde organisaties uit meerdere Europese landen zich aangesloten en zijn de gesprekken over de ontwikkeling van zowel de trayserie als het poolmodel in volle gang. 


Redactie FLoranews | 13-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS