zaterdag 3 juni 2023
2303FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Er hangt liefde in de lucht 💕

Er hangt liefde in de lucht 💕

Volgens Bloemenbureau is Valentijnsdag bij uitstek het moment om te doen aan het imago van Nederlanders op gebied van romantiek. Nederlanders zijn nou eenmaal geen koplopers op dat gebied. Bloemenbureau Holland grijpt Valentijnsdag aan om daar wat aan te doen. De liefde hangt deze Valentijnsdag letterlijk in de lucht.

Valentijnsdag wordt onder de generaties G en Z en onder Millennials in Nederland steeds populairder, maar het grootste deel van de Nederlanders vindt ‘Valentijnsdag commerciële onzin’. Om hier verandering in te brengen vliegt op 14 februari een Cupidrone boven Vredenburg in het centrum van Utrecht en verrast stelletjes met bloemen en gedichtjes. Sommige ‘lovebirds’ maken kans op een romantische date. De actie wordt ingezet met medewerking van Fabulous Freesia, Van der Drift Roses, LG Flowers, #dianthusflowersgrowers, Anthurium Info, Just Chrys, Berg RoseS en Middenweg Flowers.

Om de Valentijnsactie extra aandacht te geven, werpt Sergio – voormalig host van het tv-programma First Dates – zich op als speciale ambassadeur van het evenement. “Van mij mag het elke dag Valentijnsdag zijn. In onze individualistische samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend om de liefde van je leven te vinden. Wat is er nou mooier dan hier samen bij stil te staan en de liefde naar elkaar uit te spreken.”, aldus Sergio. “Bovendien blijkt dat veel mensen wel een romantisch gebaar willen tonen, maar niet weten waar te beginnen.”

Om al die landgenoten op weg te helpen, wordt de speciale Cupidrone ingevlogen. De knalrode drone verspreidt prachtige rode rozen, chrysanten, anthuriums, gerbera’s, anjers en freesia’sbij wandelende stelletjes. De bloemen zijn voorzien van een kaartje met een liefdevol gedicht van dichter Bram Schweckhorst. Een aantal bloemen heeft iets extra’s in petto, een volledig verzorgde romantische date.

De verschillende gedichtenkaartjes zijn vanaf 9 februari speciaal voor iedereen in de sierteelt ook te downloaden op de site van Bloemenbureau Holland. Om ook elkaar op 14 februari mee te verrassen en te delen via de eigen social media, #cupidrone.


Leandra de Boef | 10-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS