vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Rijksmuseumproject huzarenstukje van Lentiz MBO Westland studenten

Rijksmuseumproject huzarenstukje van Lentiz MBO Westland studenten

Studenten van de opleiding Bloem & Design laten zien welke skills ze hebben tijdens het Rijksmuseumproject. Dankzij een blijvende samenwerking tussen Lentiz MBO Westland, het Rijksmuseum Amsterdam en vier Westlandse bedrijven zetten ze hun inspiratie om in unieke bloemarrangementen. En gelukkig mogen er dit schooljaar weer bezoekers voor dit event worden uitgenodigd.

Geïnspireerd door de barok met haar theatrale licht-donkercontrasten zullen er bloemstillevenarrangementen gemaakt worden en lijkt het of de 17e-eeuwse stillevens uit hun lijsten zijn gekropen.

Woensdag 8 maart 2023 zullen studenten hun ontwerp uitvoeren en kunnen de eindresultaten van het Rijksmuseumproject bezichtigd worden. Dit jaar laten de studenten zich inspireren door de tentoonstelling “Clara en Onderkruipsels” van het Rijksmuseum. Clara de neushoorn is enorm groot en massief, terwijl sommige ‘Onderkruipsels’ juist waanzinnig klein zijn. De kijk op deze beestjes was in de kunst en wetenschap van de 16e en 17e eeuw enorm in beweging. In de loop van tijd is onze kijk op deze dieren compleet veranderd. Wij zijn enorm benieuwd hoe onze studenten dit vormgeven!

Studenten doen alles zelf: van de inkoop, verzorging en uitvoering tot aan hun eindpresentatie. De inkoop doen ze bij de sponsoren 4-attention, Westland Bloemen Export (WBE), Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javado.

Reacties van onze studenten en sponsoren
Student Valentín Candia Mahn is enthousiast over zijn idee. Hij gaat zich richten op ‘Onderkruipsels’ en laat zich inspireren door ‘de vliegenstrip’ . Hij vertelt dat de titel van zijn werk ‘The fly catcher’ is. Heel toepasselijk. Hij maakt onder andere gebruik van bijzondere planten die het bedrijf Javado levert. Hij is de sponsoren dankbaar dat hij uit zo’n groot en mooi assortiment ondergronden, bloemen, snijgroen en planten kan kiezen om zijn creatieve ideeën te verwezenlijken. Geweldig dat bedrijven in het Westland zo betrokken zijn bij onze jongeren. Mooie arrangementen maken en zo creativiteit uiten is zijn passie. Valentin geeft met een glimlach aan dat mensen hem natuurlijk altijd kunnen inhuren en hij roept dan ook iedereen op om naar de tentoonstelling te komen.

Gerben Kuivenhoven van WBE is een belangrijke schakel in de organisatie: ‘De samenwerking met Lentiz vinden wij bijzonder leuk en nuttig. Het is belangrijk om studenten kennis te laten maken met het veelzijdige assortiment snijgroen en natuurlijk met ons bedrijf. Snijgroen is de basis en we zijn benieuwd hoe de studenten weer aan de slag gaan. We kijken uit naar de eindresultaten. Ik wens alle studenten heel veel succes!’


06-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS