zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Floriworld vraagt faillissement aan

Floriworld vraagt faillissement aan

De directie van Floriworld, het experiencecenter voor de sierteelt in Aalsmeer, heeft faillissement aangevraagd. Dat laat de directie in een verklaring weten. Floriworld was al sinds december 2022 gesloten voor bezoekers.

Intussen heeft een een leisure consultant in opdracht van Floriworld onderzocht wat de marktpotentie is van Floriworld. Welke wijzigingen er eventueel moeten worden doorgevoerd in het concept. En of er interesse is bij professionele partijen om de exploitatie opnieuw op te starten. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek hebben aandeelhouders en bestuur vastgesteld dat een faillissement onvermijdelijk is. Dit betekent dat naar verwachting het faillissement van Floriworld binnen nu en maximaal twee weken zal worden uitgesproken. Obligatiehouders en crediteuren zijn van het besluit op de hoogte gesteld.

De bloemen- en plantenexperience opende haar deuren in de zomer van 2020. Na een paar maanden moest het vanwege de coronacrisis de deuren weer sluiten. Floriworld is acht maanden dicht geweest en opende haar deuren weer voor publiek op 1 juli 2021. Corona in combinatie met de oorlog in Oekraïne zorgde er volgens Floris Olthof, directeur van Floriworld, voor dat buitenlandse toeristen nog steeds niet in groten getale Floriworld komen bezoeken. In november 2022 liet hij weten dat het gelukt is dat op een andere manier op te vangen. Volgens Olthof was sluiting van Floriworld voor toeristische bezoekers op dat moment onontkoombaar.


Leandra de Boef | 03-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS