vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Onderzoeksproject De Groene Tulp krijgt vervolg

Onderzoeksproject De Groene Tulp krijgt vervolg

Onderzoeksproject De Groene Tulp, dat officieel tot eind 2022 liep, krijgt een vervolg onder de naam Groene Tulp 0.0. De komende jaren zal worden gekeken of het mogelijk is om de effectiviteit van biologische middelen te verhogen.

Vanaf 2019 wordt De Groene Tulp uitgevoerd op de proefvelden van onderzoeksorganisatie Vertify in Zwaagdijk. In dit onderzoek wordt gekeken hoe kwalitatief goede tulpen op een duurzame (emissiearme) wijze kunnen worden geteeld. Bij het onderzoek is gewerkt met de huidige standaardmiddelen maar is ook gekeken naar groene en biologische alternatieven, soms afkomstig uit de akkerbouw of de vollegrondsgroenteteelt.

Het project richt zich zowel op de behandeling van bollen in de schuur, het spuiten op het veld en het gezond houden van de bodem. Er zijn tot dusver vier rapporten gepubliceerd. Deze hebben betrekking op bolbehandeling, vuurbestrijding, groenbemesting en systeemontwikkeling.


 


Redactie Floranews | 02-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS