vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

4.000 vierkante meter sedumdak op nieuwe locatie Hoek group

4.000 vierkante meter sedumdak op nieuwe locatie Hoek group

Hoek group heeft op het dak van de nieuwe locatie in Rijnsburg een sedumdak aan laten leggen van maar liefst 4.000 vierkante meter. De oplevering van het dak was woensdag 1 februari. Over een paar maanden zijn de resultaten van de natuurlijke daktuin pas echt goed te zien, maar ook het net aangelegde sedumdak levert alvast een mooi plaatje op.

Momenteel wordt er Dirk Roosendaal van Roosendaal Landscaping BV, in samenwerking met studenten van Naturalis, onderzoek gedaan op een gedeelte van het dak. Dit is in 6 stukken verdeeld, waar op elk stukje grond wordt geëxperimenteerd met een ander soort begroeiing. Zo wordt er onderzocht wat het beste groeit en tegelijkertijd de meeste insecten aantrekt. Op deze manier kan het dak in de nabije toekomst zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt worden voor vogels, bijen en andere beestjes.

Hoek group is erg blij en enthousiast over de het groene dak. het draagt op deze manier graag aan een groenere en schonere toekomst. Het project is in opdracht van Hoek group uitgevoerd in samenwerking met Universal Greenfields, Dirk Roosendaal, Green on Top en architectenbureau Gerrit van der Vijver.

 

Leandra de Boef | 02-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS