dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Touch Me en Rode Kruis delen Sweet Kisses uit in Westlandse verzorgingstehuizen

Touch Me en Rode Kruis delen Sweet Kisses uit in Westlandse verzorgingstehuizen

Telersvereniging Touch Me+ en het Rode Kruis hebben dit jaar opnieuw de handen ineengeslagen. In deze donkere en soms eenzame tijd gaven zij thuiszorgmedewerkers en ouderen in Westlandse woonzorgcentra deze week wat extra aandacht en vrolijkheid. Vrijwilligers van het Rode Kruis hebben 1500 Sweet Kisses, Primula obconica’s, uitgedeeld aan de bewoners en medewerkers.

Met de planten willen de organisaties vrolijkheid en kleur brengen in de woonkamers van de Westlandse verzorgingstehuizen, tijdens deze vaak donkere en regenachtige wintermaanden. Juist nu hebben ouderen behoefte aan warmte en gezelligheid. De Sweet Kisses met haar vele mooie kleuren zorgen daar zeker voor. Naast ouderen zijn ook thuiszorgmedewerkers uit Zoetermeer verrast met de planten. Dankzij Dobbe Transport kwamen de planten op de juiste locatie terecht.

Mike Broch van SV.CO en Gertjan Sosef van Ammerlaan-Sosef zijn trots op dit gezamenlijke initiatief: “Mooi om te zien hoe blij mensen worden van een klein gebaar en in het bijzonder bloemen en planten. We zagen de ouderen intens genieten van de aandacht van de vrijwilligers en onze Sweet Kisses. Toen we binnenkwamen met onze planten werden we nog net niet op schoot getrokken. Dat is toch gaaf, wat een geluk maken en brengen wij eigenlijk als tuinders! Wij als coöperatie zijn trots om met zo’n mooie organisatie een bijdrage te kunnen leveren aan een klein stukje geluk.”

Touch Me+ is een samenwerking tussen veredelaar Schoneveld Breeding Breeding en de kwekers SV.CO, Gevers Planten, Ammerlaan-Sosef, Loos Plants, Berkhout Plants en Gebr. Grootscholten. De primula obconica’s van Touch Me+ worden verkocht onder het merk Sweet Kisses.


Redactie Floranews | 01-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS