vrijdag 19 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Koeltrans viert 12,5-jarig jubileum

Koeltrans viert 12,5-jarig jubileum

Koeltrans viert dit jaar zijn 12,5-jarig jubileum. Günther Maters startte op 1 augustus 2010 met Koeltrans Angeren. Het transportbedrijf heeft vandaag de dag ook vestigingen in Duitsland en Roemenië. Inmiddels is al meer dan 35 procent van de vloot op LNG en zijn ze gevestigd in een duurzaam pand. 

“Wie had dat gedacht 12,5 jaar geleden? We zijn in 2010 gestart met vier auto’s en vijf chauffeurs. We hebben met elkaar als team de schouders eronder gezet en klanten overtuigd van onze drive, flexibiliteit en vooral het motto afspraak = afspraak", vertelt Maters, de CEO van Koeltrans. "Eigenlijk was niets ons te gek, we gingen geen uitdaging uit de weg en naast het overdag plannen zat ik zelf ook regelmatig achter het stuur om een trailer op locatie te brengen of om te koppelen in de buurt van Frankfurt, zodat we de volgende morgen weer op tijd in München zouden zijn. Mooie tijden, hard werken, bouwen en vooral met volle kracht vooruit. Niet gedacht en ook zeker niet verwacht dat we met onze overtuiging en wilskracht er in 12,5 jaar tijd zo’n bedrijf van zouden maken, met een groep trouwe en hardwerkende collega’s én natuurlijk veel klanten waarmee we samen zijn gegroeid. Klanten die op ons konden bouwen en wij op hen! Samen hebben we dit gerealiseerd en samen mogen we hier zeker trots op zijn.”

Koeltrans Angeren richt zich op het vervoeren van groenten, fruit, bloemen en planten, maar ook beursgoederen, diepvries en diverse andere goederen van en naar Duitsland, maar ook steeds meer binnen Duitsland, zowel met complete vrachten FTL als groupage LTL. Voor Koeltrans rijden er dagelijks zo'n 135 geconditioneerde trekker-opleggercombinaties, en daarnaast nog combi’s en LZV’s. Grotendeels voorzien van laadklep en een aantal met dubbele verdamper. "Tevens beschikken wij over een state of the art warehouse. Door onze geografische ligging in Bemmel vlakbij de Duitse grens kunnen wij goederen x-docken en hierdoor groupage optimaliseren. Dit brengt het product uren dichter bij de klant door de kortere rijtijd."

Daarnaast is Maters ook directeur van de expeditietak Trax (opgericht in 2015) dat zich richt op de Linehauls met bijvoorbeeld E-commerce/Pakket/Fashion logistiek door heel Europa. Dagelijks heeft Trax zo’n 80 auto’s met Boxtrailers rijden naar bijvoorbeeld Lille, Metz, Lyon, Parijs, Madrid, Wels en Salzburg, Kolding, Oslo, Mälmo en andere bestemmingen. Hierin wordt ook regelmatig gewerkt met koppeltrailers op zowel laad- als loslocaties, om flexibel te zijn en wachttijden te vermijden.

Maters is een voortrekker op het gebied van duurzaamheid. "Door bijvoorbeeld afscheid te nemen van de traditionele diesel heb je een combinatie van visie, samenwerking en vaak een hoop moed nodig. Als vooruitstrevend bedrijf moeten wij blijven innoveren. Dat betekent dat je risico’s durft te nemen. Transport is echt te vergelijken met topsport. Iedere dag moet je scherp zijn, alles eruit halen wat erin zit, beter willen worden en alleen met het beste team kom je verder! Wij willen samen met onze klanten en medewerkers het beste eruit halen, voor en met de beste klanten werken. Wij hebben de drive om het beste te geven, te blijven ontwikkelen en iedere dag het nog beter te willen doen!”

50 procent diesel en 50 procent BIO LNG

De transformatie naar een volledige LNG-vloot is een lopend proces en de huidige oliecrisis benadrukt hoe belangrijk het is om nu stappen te nemen. “Dit jaar zal er in Duitsland een grote BIO LNG fabriek opstarten en dus 100% BIO-LNG gaan produceren. Wij kijken hier enorm naar uit.” De overstap naar 100% BIO LNG is een grote stap in de verduurzaming van de transportbranche. “Doordat BIO LNG wordt ontwikkeld van natuurlijke materialen, en deze overal verkrijgbaar zijn verwachten we geen tekorten. Het grootste voordeel is dat er geen aardolie nodig is in het proces wat de druk verlaagt op de beschikbaarheid van diesel.”

“LNG is een ‘game changer’ en dat past goed bij ons en een aantal van onze klanten! LNG-trucks zijn nu nog vrijgesteld van de maut tot einde dit jaar, wat ook nodig is om het rendabel te krijgen. We zijn zeer tevreden met onze LNG-trucks door hun lange actieradius, betrouwbaarheid en lage operationele kosten. Ik ben ambitieus over onze bedrijfsfootprint en Shell BIO LNG is de juiste brandstof om deze reis naar netto-nul te starten. We kunnen onze klanten nu een 30% CO2-besparing met Shell BIO LNG ten opzichte van diesel geven en verwachten medio dit jaar met de 100% Bio-LNG naar 80% CO2- reductie te gaan t.o.v. diesel. We zien nu ineens dat steeds meer klanten of potentiële klanten aan het oriënteren zijn, en inzien dat LNG een goed alternatief is, internationaal en ook met grote volumes! Want elektrisch of waterstof duurt echt nog wel een aantal jaren voordat het volop verkrijgbaar is en men er overal mee kan rijden.”

Toekomst

“Wij kijken uit naar de toekomst. Ik ben sowieso iemand die graag vooruitkijkt in plaats van achteruit. Gisteren kun je niet veranderen, maar vandaag en morgen wel! Ik kijk uit naar nieuwe kansen in de markt. Samen met onze mensen en onze klanten willen wij concepten bedenken, meer in partnerships denken en proberen samen een langere termijnvisie te creëren. Welke stappen we ook ondernemen we hebben een horizon nodig in een snel veranderende markt met alle uitdagingen die daarbij komen kijken; beschikbaarheid van mensen, auto’s, type brandstof, laadvermogens binnen Europa, lengte van de voertuigen. Allemaal zaken waar we in de toekomst antwoorden op gaan krijgen, maar we wel vandaag al mee bezig moeten zijn of over in gesprek moeten gaan. De toekomst zal hoe dan ook duurzaam zijn, daar zijn wij al mee gestart en hebben dus al ervaring, CO2 besparen is ons dus niet vreemd en daarom; de toekomst begint vandaag!” 

 


Redactie Floranews | 01-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS