vrijdag 1 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Circulair retoursysteem TrayC nu ook in ItaliŽ

Circulair retoursysteem TrayC nu ook in ItaliŽ

Het circulaire retoursysteem TrayC van Modiform en Landgard breidt verder uit met een 6-gaats en 8-gaats tray voor de in Italië meest gebruikte 14 cm potten. Met deze uitbreiding zetten de twee bedrijven een stap in het stimuleren recycling van transporttrays en de verdere verduurzaming van de sector. 

De nieuw opgenomen trays hebben een belading van vijf of zes trays per Deense laag. TrayC wordt met de toevoeging van de nieuwe modellen verder uitgerold in Europa. Met de speciaal voor de Italiaanse markt ontworpen trays, wordt er extra duurzaamheidswinst geboekt door de vermindering van transport. Het aantal trays per pallet is verdubbeld vergeleken met de vorige vergelijkbare modellen. "Trays uit deze range zijn dus niet zomaar trays: ze vormen een belangrijk onderdeel in een groter circulair systeem", stelt Modiform.

TrayC is een retoursysteem dat Modiform in 2021 samen met Landgard lanceerde. De trays worden gemaakt van 100 procent gerecycled polystyreen, er komt geen nieuw kunststof aan te pas. Modiform voegt ook geen kleurstof toe. Met TrayC houdt worden de transporttrays binnen een circulair systeem gehouden. Landgard haalt via een retoursysteem de gebruikte trays terug en sorteert deze voor hergebruik of recycling. Door het uniforme gebruik van een materiaalsoort wordt het recyclingspercentage verhoogd. Het maakt recyclen makkelijker, efficiënter en duurzamer te organiseren.

Modiform heeft met Horizon2025 een ambitie geformuleerd om samen met de hele keten de branche te verduurzamen. John van der Maarel (Sales Director Modiform): “Wij zijn er trots op dat we samen met Landgard deze innovatieve samenwerking zijn gestart en blijven uitbreiden. Het is één van de voorbeelden van samenwerking om met de hele keten onze ambitie Horizon2025 te behalen én de materialenkringloop te sluiten. Met TrayC weten onze klanten zeker dat ze een duurzame keuze maken.”

De ontwikkeling van het kringloopsysteem TrayC maakt deel uit van Landgards bedrijfsbrede duurzaamheidsstrategie met de vier pijlers ‘Groene Producten’, ‘Klimaat, Energie en Milieu’, ‘Medewerkers’ en ‘Maatschappij’. In het kader van deze strategie werkt de afzetcoöperatie sinds 2015 samen met de deelnemende bedrijven om duurzame commitment om te zetten in een concrete praktijk die wordt nageleefd. 


Redactie Floranews | 01-02-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS