zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Opti-Flor start verkoop buitenorchideeŽn van Anthura

Opti-Flor start verkoop buitenorchideeŽn van Anthura

Opti-flor start deze winter met de verkoop van buitenorchideeën Garden Orchids van Anthura. Garden Orchids bestaan uit minimaal vier verschillende typen. Elke variëteit heeft haar eigen bloemvorm en een breed kleurenpallet. Opti-flor start met Bletilla, Calanthe, Cypripedium en Pleione.

De wilde orchidee Cypripedium calceolus, één van de meest spectaculaire wilde Europese orchideeën, komt van nature in Zwitserland voor. Doordat het Anthura gelukt is deze planten te veredelen op basis van zaad, lukt het om deze orchideeën terug te brengen naar de natuur.

Orchidee is met ruim 25.000 soorten één van de grootste plantenfamilies op aarde. En dit zijn zeker niet alleen orchideeën voor binnen. De winterharde tuinorchideeën Garden Orchid halen de pure schoonheid van de natuur terug naar balkon of tuin.
Welke variant je ook plant in de border of in een pot, bij de eerste zonnestralen in het voorjaar schieten de scheuten uit de grond. Langzaam ontvouwen ze hun bloemenpracht, waar je wekenlang van kunt genieten.

De vaste plant vormt ondergronds steeds nieuwe scheuten, zodat je elk jaar meer grootse en volle bloemen kunt verwachten. De tuinorchideeën doen het dan ook super op een schaduwrijke plek; zo geven ze zelfs de meest donkere plek in de tuin kleur.


 


Leandra de Boef | 31-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS