maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

De 5 vragen aan... Louise van der Ven - de Munnik

De 5 vragen aan... Louise van der Ven - de Munnik

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Louise van der Ven - de Munnik en woon aan de Zijdijk te ’s-Gravenzande. Ik ben de trotse moeder van 2 tienerdochters. Én sinds 16 september 1994 mede-eigenaar van Bloemkwekerij Flower XL. Een hele uitdaging!
Binnen ons bedrijf ben ik een echte duizendpoot. Zo ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie, welzijn, veiligheid & gezondheid van medewerkers en de certificering van het bedrijf. Maar ook ben ik bhv´er, vertrouwenspersoon & preventiemedewerker en verzorg ik de pr. Daarnaast help ik bij ziekte en druktes ook op de werkvloer. Dat is heerlijk om te doen. Bloemen zijn mijn passie!

Wat maakt de functie zo bijzonder?

De diversiteit van de functie in combinatie met de dynamische branche waarin we werken. En ook de verantwoordelijkheid die dit werk met zich meebrengt. Dat maakt deze functie voor mij bijzonder en uitdagend. Geen dag is hetzelfde. Flexibiliteit en anticiperen is een vereiste.

Het is een feest om met een passievol en professioneel team met bloemen te mogen werken. We hebben 28 jaar lisianthus geteeld, maar als gevolg van de energiecrisis zijn we dit jaar gestart met violieren. Een nieuwe uitdaging. Begin maart 2023 verwachten we de eerste violieren uit de StoX-serie te kunnen oogsten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt mij in het bijzonder bezig. Ik vind het hartverscheurend om te zien dat er zoveel slachtoffers vallen en wij als NAVO vooral een afwachtende houding aannemen. Daarbij heeft deze oorlog mondiaal zoveel invloed. Het beïnvloedt bijvoorbeeld onze eigen bedrijfsstrategie. Net als bij zoveel bedrijven.

Daarnaast vind ik de normvervaging in de maatschappij heel zorgelijk. De gemeenschappelijke waarden en normen, worden steeds makkelijker overschreden. Het baart mij zorgen dat deze steeds verder lijken te vervagen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

We willen Flower XL graag zo duurzaam mogelijk maken. Met als doel om zo min mogelijk energie te gebruiken om een mooie bos bloemen te kunnen kweken. Daarbij is het dus zaak om zo efficiënt mogelijk om te gaan met ons energieverbruik.

Wat ga je dit weekend doen?

Jaarlijks houden wij met vrienden een verlate Nieuwjaarsreceptie in januari. Die staat dit weekend op de planning. Onbezorgd een avond genieten en proosten op het nieuwe jaar!

Bij deze wil ik ook de lezers alsnog een positief, succesvol, gezond, maar bovenal vredevol 2023 toewensen. Daar is het nooit te laat voor.

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 27-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS