zaterdag 25 maart 2023
Nima Sierteelt Marketing Event topbanner Beurs agenda sierteelt

Andere koers Dutch Greenroof krijgt positieve wending richting Zuid- en Zuidoost-Europa

Andere koers Dutch Greenroof krijgt positieve wending richting Zuid- en Zuidoost-Europa

Begin maart vreesde sedumkweker Dutch Greenroof uit Holten nog een omzetverlies van 20-25 procent. De handel naar Oekraïne en omliggende landen viel stil en de prijzen van de producten in het transport en oliehoudende producten stegen.

Na de inval door Rusland in Oekraïne is er hard gewerkt om stabiliteit te creëren in de omzet en de verliezen te beperken. “Door een andere koers te varen en nieuwe markten aan te boren hebben we de verliezen weten te beperken”, vertelt Rolph Markvoort.

 

Zijn bedrijf Dutch Greenroof in Holten grenst aan de spoorlijn richting Deventer. Het bedrijf heeft in het achtjarig bestaan een markt opgebouwd in zowel Oost- als West-Europa. Bouwmarkten, tuincentra, boomkwekerijen, hoveniers en groenvoorzieningen zijn de afnemers van de kant en klare groene sedummatten en sedumcassettes. Met de orders zijn soms grote bedragen gemoeid: "Zeker vier of vijf cijfers voor de komma", aldus Markvoort. “En daarnaast bieden we alle nodige producten aan voor de groene daken”.

Het bedrijf heeft de focus verbreed en is de aandacht meer gaan leggen op landen in Zuid- en Zuidoost-Europa. Landen als Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië en landen uit het voormalig Joegoslavië nemen steeds vaker de producten af. Ook nemen langzamerhand de offerteonderhandelingen in de bij Europa aangesloten landen rondom Oekraïne weer toe.

 

Dutch Greenroof is ook op tijd aangesloten bij branche -en netwerkorganisaties als Treeport Zundert, Royal FloraHolland en MKB Deventer. “Deze organisaties hebben ons geholpen door ons te ondersteunen bij het bepalen van onze koers”, vertelt Markvoort.

Orders gaan weer vaker door

Een vijfde tot een kwart van zijn omzet haalde Dutch Greenroof voor de Russische inval uit Oost-Europese landen als de Baltische staten, Roemenië, Hongarije, Polen. Tsjechië, Slowakije en Oekraïne. Leveringen aan Rusland en Oekraïne zijn er nog steeds niet en offerteonderhandelingen in naburige landen worden langzamerhand weer opgepakt. Naast dat de situatie in Oost-Europa lijkt te stabiliseren, gaan zo langzamerhand de orders in geheel Europa steeds vaker weer door. En dat is positief!

Wilt u meer informatie over producten van Dutch Greenroof? Neem dan contact op via +31 548 363 679, info@dutchgreenroof.nl of via https://www.dutchgreenroof.nl/contact/


26-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS