zaterdag 25 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

World Horti Center opent Office Korea

World Horti Center opent Office Korea

Deze maand is World Horti Center Office Korea in Sangju geopend. Het kantoor is onderdeel van de Kyungpook National University. Hier vlakbij bevindt zich the SmartFarm Innovation Valley (SFIV) waar studenten worden opgeleid tot ondernemer van de toekomst in de horticulture. De komende jaren wordt de samenwerking tussen de vestigingen in Zuid-Korea en Nederland verder geïntensiveerd.

Tijdens de feestelijke opening waren veel belangrijke gasten aanwezig, zoals de burgemeester van Sangju, de gouverneur van Gyeongsangbuk-do en een afvaardiging van de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, waaronder Gelare Nader, attachee van de landbouwraad en tevens landbouwadviseur Hojin Kang. Vanuit Nederland waren namens World Horti Center directrice Puck van Holsteijn en operationeel manager Tessa Minnaard aanwezig. Namens Lentiz Onderwijsgroep was dit Oscar Niessen. De opening trok veel Zuid-Koreaanse pers naar Sangju die alles op de voet hebben gevolgd en vastgelegd.

De regio kan het best worden omschreven als het Westland van Zuid-Korea. Topteelten in deze regio zijn komkommers, aardbeien, paprika’s en tomaten. De provinciale overheid heeft als doel gesteld de komende jaren zelfvoorzienend te worden in voedselproductie. De samenwerking heeft een aantal belangrijke doelen: de transformatie van plastic kassen naar glas, het inspireren van de nieuwe generatie telers en het vergroten van het aantal hectare glastuinbouw per teler.

Van Holsteijn zegt hierover: "Met de opening van deze vestiging worden de lijnen met Nederland korter en zullen we kennis delen, samen onderzoek doen naar technologische innovaties en talent opleiden". Naast World Horti Center speelt Lentiz Onderwijsgroep een belangrijke rol. Zo zijn de eerste studenten al opgeleid, dit wordt de komende jaren verder uitgebouwd. 

Tijdens de opening is een contract ondertekend tussen de Kyungpook National University en World Horti Center. Hierin is afgesproken om voor in ieder geval drie jaar samen te werken, met de intentie dit voor langere termijn te doen. Het afgelopen jaar trok World Horti Center in Naaldwijk al veel bezoek uit Zuid-Korea.


Leandra de Boef | 24-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS