maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Handelsbedrijf DFG mede-eigenaar rozenkwekerijen

Handelsbedrijf DFG mede-eigenaar rozenkwekerijen

Dutch Flower Group (DFG) neemt vanaf 1 januari 2023 deel in de kwekerijen van Nini in
Kenia en Herburg in Ethiopië. De participatie in Nini Herburg Roses is een stap naar een meer geïntegreerd partnership, gericht op de retailketens. Het is voor het eerst in de historie van het handelsbedrijf dat het mede-eigenaar wordt van kwekerijen. Eerder koos het er al wel voor om kwekerijen met financiering te ondersteunen. Van partiipatie was echter nog geen sprake.

Een groot aantal van de retailbedrijven binnen DFG werkt al lange tijd samen met
beide kwekerijen. Op de locatie in Ethiopië was sinds 2017 al sprake van een exclusieve teelt van rozen voor specifieke retailklanten van DFG. In Kenia werd ook al zeer intensief samengewerkt, ook gericht op teelt van assortiment voor grootschalige retailklanten. De twee kwekerijen telen met 2.500 medewerkers op totaal 100 hectare ruim 200 miljoen stelen rozen op jaarbasis.

V.l.n.r. op de foto: Philippe Veys, directie Nini Herburg Roses, Jan van Dam, CEO DFG en Marco van der Burg, directie Nini Herburg Roses. Foto: Fotomel.nl

Jan van Dam, CEO van DFG, noemt de participatie in Nini Herburg Roses een logisch vervolg op een langdurige samenwerking. "Waarbij wij ons op specifieke productgroepen meer verticaal geïntegreerd in de keten zullen positioneren. Dit om het ‘best offer’ voor onze klanten te kunnen bieden”, aldus van Dam. Hij geeft aan dat vanuit DFG op andere productgroepen bloemen en planten op verschillende manieren reeds wordt samengewerkt; variërend van contractteelt, opzetten van innovatieve projecten tot een meer strategische samenwerking. Van Dam: “Binnen onze DFG strategie Team Up With Growers werken wijsteeds intensiever samen met onze kwekers.”

Philippe Veys en Marco van der Burg blijven de directieleden van Nini Herburg Roses, zijn zeer verheugd met deze stap. Van der Burg: “De duurzame relatie die wij met een aantal van de DFG bedrijven reeds hebben opgebouwd zien wij nu geborgd. Keuzes die zijn gemaakt om ons meer dan 10 jaar geleden volledig te richten op het retailkanaal en dat te doen middels intensieve samenwerking met de DFG bedrijven en haar klanten zien wij als de basis om vanuit deze participatie verder samen te kunnen groeien”. Veys vult aan: “Onze visies sluiten naadloos op elkaar aan, niet alleen in de klantgedrevenheid binnen onze organisaties, maar ook vanuit de focus op duurzaamheid en het oog op onze mensen.”


Leandra de Boef | 23-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301DutchGreenroof


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS