vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Josef Fischer verlaat Syngenta Flowers en richt zich volledig op sierteelt innovatie

Josef Fischer verlaat Syngenta Flowers en richt zich volledig op sierteelt innovatie

Na een succesvolle carrière van 15 jaar bij Syngenta Flowers, heeft Josef Fischer op 20 januari 2023 afscheid genomen. Dit laat Sygenta Flowers weten. Fischer heeft volgens de veredelaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de Syngenta Flowers-organisatie. Hij blijft als onafhankelijk adviseur contact houden met de sierteeltsector en zal zicht volledig gaan richten op baanbrekende innovaties in de sector. 

Fischer begon zijn carrière bij Syngenta Flowers in 2008, na de integratie van de Fischer-groep, bekend om zijn Pelargonium- en Poinsettia-activiteiten met bekende variëteiten als Tango. Fischer was de eerste die Xanthomonas-vrije variëteiten op de markt bracht, ontwikkeld door de vader van Josef. De in die tijd ontwikkelde techniek heeft Pelargonium op het huidige prestatieniveau gebracht. Fischer had een sterke veredelingslijn en het huidige Pelargonium-assortiment van Syngenta Flowers is nog steeds het resultaat van die erfenis. Fischer was ook een van de eersten die begin jaren zeventig de URC-productie van het Europese vasteland naar de Canarische Eilanden verplaatste.

Voorafgaand aan zijn huidige rol als Global Innovations Manager heeft Josef belangrijke rollen vervuld als Hoofd Marketing Flowers, Hoofd Technische Productontwikkeling en Global Asset Manager voor vegetatieve gewassen, waarbij hij de basis heeft gelegd voor Interspecific Pelargonium en de ontwikkeling heeft gecoördineerd. In zijn meest recente rol bij Syngenta Flowers hielp Fischer het innovatieproces te structureren en ondersteunde hij het Global Operations Team om verder te denken dan de toeleveringsketen. Hij was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van het bekende Xcarrier-concept en OptiBoost, in samenwerking met OptiCept en Prebona; twee bedrijven die baanbrekende technologieën leveren aan onze industrie. Fischer zal zijn carrière nu als zelfstandige voortzetten en zich richten op baanbrekende innovaties voor de sierteelt.


Leandra de Boef | 23-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS