dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Gebroeders De Mooij Valkenburg overgenomen door Heyl

Gebroeders De Mooij Valkenburg overgenomen door Heyl

Lijnrijdersbedrijf Gebroeders De Mooij Valkenburg houdt op te bestaan. Het bedrijf wordt overgenomen en gaat per 27 januari 2023 op in de firma Heyl uit Honselersdijk. Directie en de 10 medewerkers van De Mooij voegen zich bij het inmiddels zo’n 150 man/vrouw tellende medewerkersbestand van Heyl.

De twee familiebedrijven gingen een kleine 50 jaar geleden van start als lijnrijder. Ze specialiseerden zich in de Duitse markt die zij inmiddels vrijwel volledig bedienen met bestellingen via de webshop. Heyl belevert driemaal per week meer dan 1.000 vakbloemisten, ook in het Rijn-Maingebied waar De Mooij sinds jaar en dag een eigen ‘vast’ klantenpakket kent.

"Voortschrijdende ontwikkelingen in de branche en oplopende transportkosten hebben ons ertoe gebracht aansluiting te zoeken bij een grotere, sterke partij. Die bovendien een breder assortiment kent én driemaal per week bezorgt", zegt Ton de Mooij van het gelijknamige bedrijf. "Heyl kent veel overeenkomsten met ons bedrijf en bleek zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers de beste keuze. We zullen beide groepen bij de overstap vanzelfsprekend en waar nodig intensief begeleiden."

Directeur Koen Heijl is enthousiast. "Voor ons betekent de uitbreiding dat we nóg beter in staat zijn onszelf te blijven doorontwikkelen en in te spelen op de behoeften van de klant, zonder dat de kosten uit de hand lopen", zegt hij. "De slogan ‘Onze service is uw winst’ gaat ook volledig gelden voor de klantengroep die van De Mooij overkomt. Het enige waar zij aan zullen moeten wennen is de kleur van de vrachtauto waarmee we de bloemen afleveren. Die gaat van blauw naar groen. Verder verwachten we de overstap geruisloos te laten verlopen."


Redactie Floranews | 23-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS