dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Floricultura zet in op langbloeiende Phalaenopsis rassen

Floricultura zet in op langbloeiende Phalaenopsis rassen

Floricultura presenteert op de IPM Essen veel van haar langbloeiende Phalaenopsis rassen. Een bloeileven van tenminste 110 dagen is al lang geen uitzondering meer. Hiermee speelt de veredelaar en vermeerderaar in op de steeds groter wordende vraag naar duurzame bloeiende kamerplanten.

"De afgelopen jaren hebben wij naast ornamentale waarde en (tak)prestatie van een ras, intensief geselecteerd op lang bloeileven", vertelt Floricultura CEO Ronald van Geest. "Dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Hiermee spelen wij in op een steeds sterker wordende vraag vanuit de consument en retailers. Met name consumenten worden zich meer bewust van de footprint en impact van sierteeltproducten. Lang kunnen genieten van een Phalaenopsis is dan een belangrijke koopmotivatie. Voor onze klanten, de kwekers, zijn langbloeiende Phalaenopsis een uitstekende manier om zich te onderscheiden."

Untold Stories

De veredelaar voert inmiddels 26 rassen in het Phalaenopsis assortiment die een getest bloeileven van tenminste 110 dagen hebben. Untold Stories uit de Lingua serie is momenteel de topper met 170 en meer dagen bloeileven. Ook de witte Cliffhanger en de roze Gallery Play hebben een imposant bloeileven van 150 en meer dagen. De Phalaenopsis rassen worden doorlopend getest door het Postharvest Knowledge Centre van Royal FloraHolland. 


Redactie Floranews | 23-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS