zondag 4 juni 2023
2303FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Enorme drukte op Nationale Tulpendag 2023

Enorme drukte op Nationale Tulpendag 2023

Zaterdag 21 januari is het snijtulpenseizoen 2023 onder massale belangstelling van start gegaan met eindelijk weer een echte tulpenpluktuin. Op het Museumplein in Amsterdam stonden 200.000 tulpen die het publiek gratis mocht plukken. In 2021 en 2022 was dit door de coronamaatregelen niet mogelijk, maar dit jaar werd de pluktuin weer goed bezocht. Op de Nationale Tulpendag was Olympisch schaatskampioene Irene Schouten eregast. Zij doopte de nieuwe tulp ‘Dutch Pearl’ en verrichtte de opening.

De Nationale Tulpendag wordt georganiseerd door Tulpen Promotie Nederland (TPN). "Wij hadden ons geen betere start van het tulpenseizoen kunnen voorstellen”, reageert Arjan Smit, TPN-voorzitter. “Nationale Tulpendag is uitgegroeid tot een evenement van wereldformaat met veel internationale bezoekers. Ook de belangstelling van binnen- en buitenlandse pers is groot en via social media waren tulpen trending."

Het thema van Nationale Tulpendag was ‘Typical Dutch’ en er waren diverse verwijzingen naar de Hollandse meester Johannes Vermeer. Zo was het ontwerp van de pluktuin gebaseerd op een detail uit een van zijn schilderijen en kregen de kwekers bezoek van ‘het Melkmeisje’ en ‘het Meisje met de parel’. De wit-roze ‘Dutch Pearl’ die door Irene Schouten werd gedoopt was een verwijzing naar laatstgenoemde.

Foto´s: TPN/Vidiphoto


23-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS