dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Vakbondsleden zeggen nee tegen eindbod FloraHolland

Vakbondsleden zeggen nee tegen eindbod FloraHolland

Een meerderheid van de vakbondsleden van het FNV en CNV die werkzaam zijn bij Royal FloraHolland, (RFH) is tegen het eindbod van de werkgever. Eind december heeft RFH na de achtste onderhandelingsronde een eindbod neergelegd.

Dit zou het maximale geweest zijn wat zij kunnen bieden. In de eerste week van januari heeft RFH dit eindbod toegelicht tijdens medewerkersbijeenkomsten. De vakbondsleden stemden tegen het eindbod omdat ze het loonbod van 3 procent per 1 maart 2023 plus verhoging per 1 januari van 100 euro bruto per maand te laag vinden.

Ook vinden ze de looptijd van de cao van 15 maanden te lang. Zowel FNV als CNV wil eenlooptijd van 1 maand. Ook wordt er geen koudetoeslag geboden, die de bonden wel willen. Ook is de Regeling Vervroegd Uttreden (RVU-regeling) te beperkt en vinden ze het kinderachtig gedoe dat er niet gewoon 0,21 cent per km reiskostenvergoeding betaald wordt.

bron: FNV

In de eerste week van februari staat een gesprek tussen de vakbonden en de directie van RFH op de planning. Dan wordt de uitkomst van de stemming besproken. De bonden zeggen dan een laatste poging voor een beter bod te doen. Als dat niet lukt, zal het de actiebereidheid van de leden vaststellen. "Bij geen beter eindbod zijn acties voor een betere cao namelijk onvermijdelijk."


Leandra de Boef | 20-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS