maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Gold Medal winaars voor 2024

Gold Medal winaars voor 2024

Fleuroselect heeft tijdens een online event de Gold Medal winnaars voor 2024 bekend gemaakt. Elk van de winnaars heeft volgens Fleuroselect uitstekend gescoord op gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie, en overtuigde de jury om de felbegeerde Gold Medal toe te kennen. De Gold Medal winaars zijn Gazania Zany Sunny-Side Up van Benary, Helianthus annuus Desire Red van Burpee en Lycopersicon esculentum Tiny Temptations F1 Orange van Prudac.

De nieuwe Gazania Zany Sunny-Side Up heeft tweekleurige bloemen met goudoranje petalen die uitlopen in lichtgele toppen. De planten van dit nieuwe ras hebben een zeer gelijkmatige groei en produceren talloze grote, kleurstabiele bloemen. Deze gaan zelfs vroeger en langer open op bewolkte dagen. Sunny-Side Up is bovendien extreem hittetolerant en komt het beste tot zijn recht in de volle zon. 

Helianthus annuus Desire Red is een spectaculaire, laagblijvende Helianthus die met haar unieke roodbruine bloemen de consument weet te verrassen. Ze bloeit vroeg en uitbundig dankzij de vele vertakkingen. Hier ontstaan continu en tot ver in de herfst nieuwe bloemen , die prachtig bij het donkergroene blad kleuren. Desire Red kan worden aangeboden als aantrekkelijk artikel in zaadzakjes, als pluggen of als bloeiende pot/containerplanten.

De nieuwe cherrytomaat Tiny Temptations F1 Orange onderscheidt zich niet alleen met haar feloranje vruchten, maar ook met een heerlijke smaak. De ultrazoete vruchten van dit ras zijn een echte veredelingsdoorbraak op het gebied van hangtomaten. De Fleuroselect-jury prees de heerlijke smaak en uitstekende plantopbouw met meerdere takken die continu nieuwe vruchten ontwikkelen. 


18-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS