woensdag 29 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

AgroEnergy lanceert nieuwe dienstverlening om energiekosten inzichtelijk te maken

AgroEnergy lanceert nieuwe dienstverlening om energiekosten inzichtelijk te maken

AgroEnergy lanceert een nieuwe dienst om energiekosten inzichtelijk te maken: de EnergieMonitor. De tool laat niet alleen energiekosten uit het verleden zien, maar focust voornamelijk op de toekomstige energiekosten. Op basis van ingenomen posities, marktprijzen en geprognotiseerd volume, berekent de tool de toekomstige energiekosten uit. Hiermee wordt het voor klanten van AgroEnergy een stuk makkelijker haar energiestrategie te baseren op cijfers en prognoses. EnergieMonitor is vanaf 17 januari inzetbaar voor klanten.

“Goed energiemanagement begint met inzicht. Zeker in deze tijden is dat extra belangrijk. Wat waren de energiekosten in het verleden en wat mag ik verwachten voor de komende jaren met de huidige prijzen? Om die inzichten te geven lanceren wij de EnergieMonitor”, legt Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement bij AgroEnergy, uit. 

Klanten van AgroEnergy kennen de tool al via hun persoonlijke Energiespecialist. Met een aantal nieuwe features en overzichten kan de tool nu ook beschikbaar worden gesteld aan de tuinders via hun handelsportal. Ook maakt de tool het makkelijker overzichten aan te leveren aan financiële dienstverleners om zo in beeld te krijgen wat de toekomstige kosten voor de glastuinbouw ondernemer zijn.

Business Analist Joachim Marquet testte de nieuwe dienst door middel van een pilot onder een select groepje klanten: “De reacties waren erg positief. Klanten die deelnamen aan de pilot lieten weten de EnergieMonitor voornamelijk simpel en efficiënt te vinden. Daarnaast kwam de feedback dat het onze klanten veel tijd scheelt. Waar zij voorheen zelf wekelijkse prognoses maakten en energiekosten goed inzichtelijk probeerden te krijgen, gebruiken zij nu de EnergieMonitor wat veel werk wegneemt. Tot slot beoordeelden zij de overzichten als waardevol voor subsidieaanvragen of banken.“ 


Leandra de Boef | 17-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS