vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Veiling Rhein-Maas realiseert in 2022 producomzet van 411 miljoen euro

Veiling Rhein-Maas realiseert in 2022 producomzet van 411 miljoen euro

Veiling Rhein-Maas heeft in het boekjaar 2022 een productomzet van 411 miljoen euro gerealiseerd. De recordomzet uit 2021 werd niet gehaald. Over het geheel genomen lag de hoeveelheid aangevoerde producten in 2022 iets lager dan in 2021.

Ook in 2022 was de fysieke klok het belangrijkste verkoopkanaal van Veiling Rhein-Maas. Tegelijekrtijd namen de digitale inkoopkanalen opnieuw in populariteit toe. De verkoop van snijbloemen was het hele jaar door stabiel en ook de verkoop van planten was goed.

De iets lagere aanvoer kan met name worden toegeschreven aan de energiesituatie, de hete, droge zomer en de koudegolf van begin december. Zo hadden de warme temperaturen in de zomer bijvoorbeeld gevolgen voor de afzet van pioenrozen en de koudegolf in december voor de verkoop van amaryllissen. Ook Klokservice kende een goed jaar bij de snijbloemen, met volumes die boven de prognose lagen.

Ook het weer was van grote invloed op de afzet van potplanten. Tijdens de hitte in juni en juli werden sommige producten, zoals petunia’s, lavendel en containerplanten, door kwaliteitsverlies aanzienlijk minder aangevoerd. In de tweede helft van het jaar verbeterde de situatie en noteerde Veiling Rhein-Maas een grote vraag naar Calluna’s en een bevredigende verkoop van kerststerren.

Het aandeel van Kopen-op-afstand in de klokomzet van de veiling bedroeg in 2022 ongeveer 41 procent. Een stijging in vergelijking met 2021. Bovendien maakten klanten en aanvoerders steeds vaker gebruik van de webshop. Ook de klokvoorverkoop blijft een populair inkoopkanaal voor klanten van de marktplaats.

bron: Veiling Rhein-Maas


Redactie Floranews | 16-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS