zaterdag 25 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

Finalisten voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 bekend

Finalisten voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 bekend

De vier finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 zijn bekend gemaakt. Het zijn Beyond Chrysant uit Hoek van Holland, Griffioen Wassenaar uit Boskoop, Van der Avoird Trayplant uit Bavel en Porta Nova uit Waddinxveen. Daarnaast zijn er 3 kanshebbers op de themaprijs 'Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen': Dutch Wasabi en Theelers uit De Lier en Biota Nutri uit Roelofarendsveen. De winnaars worden op 29 maart bekend gemaakt door minister Adema van LNV.

Beyond Chrysant pioniert in reststromen en datagebruik. Griffioen Wassenaar kiest voor een gerichte aanpak om consumenten te verbinden met de natuur. Van der Avoird Trayplant durft scherpe keuzes te maken in groei en de consequenties die dit heeft voor de omgeving. Porta Nova is vooruitstrevend in data, robotisering en marktpositionering.

Dutch Wasabi is het eerste bedrijf in Nederland dat zich toelegt op de teelt van de wasabi. Theelers is een initiatief van vier telers die hun restproduct inzetten om een nieuwe kruidenthee van te maken. Biota Nutri ontwikkelt biologische meststoffen uit plantaardige reststromen ontwikkelt.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt sinds 1986 jaarlijks toegekend wordt door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis en het ministerie van LNV zijn partner in de stichting. En dit jaar ook Greenport West-Holland.

bron: Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs
 


Redactie Floranews | 16-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS