zaterdag 25 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

Fred van Heyningen nieuwe voorzitter Growers United

Fred van Heyningen nieuwe voorzitter Growers United

Fred van Heyningen is de nieuwe voorzitter van Coöperatie Growers United. De leden van de telerscoöperatie stemden donderdag 12 januari unaniem in met de benoeming. Van Heyningen is vanaf 1 april aanstaande bestuursvoorzitter van de coöperatie. Tot die datum is hij interim-CEO bij Hoogvliet supermarkten. 

Daarvoor was Van Heyningen onder meer CEO bij Nature’s Pride en directievoorzitter van Rabobank Westland. “Met zijn kennis van onze sector, retail, internationalisatie en de financiële wereld zijn wij ervan overtuigd dat Fred ons kan helpen om met de juiste strategie en aanpak onze ambities voor 2030 te realiseren”, aldus Jack Groenewegen, namens het bestuur van Growers United.

Met de benoeming van Fred van Heyningen is de nieuwe bestuurlijke structuur rond. Zo stemden de ALV in december al voor de benoeming van leden voor zowel het strategische Growers United Bestuur als voor het Productiebestuur. Het Growers United Bestuur bestaat per 1 april 2023 verder uit bestuurders Jack Groenewegen, Pleun van Duijn, Tom Zwinkels, en directieleden Jan Opschoor, Perry Dekkers en Stefan van Vliet. Voor het Productiebestuur, dat zich richt op de realisatie van de strategische besluiten rondom teelt en de productie in binnen en buitenland, stemden de leden voor de benoeming van Stefan Oussoren, Richard Hartensveld, Roy Persoon, Michel Zuijderwijk, Twan van Marrewijk, Ben Groenewegen en Floris van der Linden.

Met het nieuwe besturingsmodel worden verkoop, verpakken en productie als één geheel aangestuurd, waarmee de verdere integratie in Growers United vorm krijgt. Fred van Heyningen: “Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn kennis, ervaring en drive in te zetten om de coöperatie naar een volgende fase te brengen en daarmee bij te dragen aan het nog sterker maken van de bedrijven van de telers. Persoonlijk voel ik mij erg thuis in een coöperatie als Growers United waar samenwerking, ambitie en puur ondernemerschap zo hoog in het vaandel staan”.


Redactie Floranews | 16-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS