dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Nederlandse sierteelt met Weddingflowers op MyPlant & Garden 2023

Nederlandse sierteelt met Weddingflowers op MyPlant & Garden 2023

Myplant & Garden, de internationale sierteeltvakbeurs, vindt van 22 tot en met 24 februari 2023 plaats in Fiera Milano. Met 650 exposanten, 18.650 bezoekers, 116 delegaties inkopers is het het belangrijkste B2B groene evenement in Italië. Ook dit jaar is de Nederlandse Ambassade in Italië samen met vooraanstaande Nederlandse snijbloemenkwekers en veredelaars aanwezig onder de naam Weddingflowers.

Het initiatief Weddingflowers is in 2022 ontstaan als een samenwerking tussen de Myplant&Garden beurs, de Ambassade en het Consulaat Generaal van Nederland in Italië en Floweracademy.it. Het platform blijft zich ontwikkelen met expositieruimtes, installaties, speciale events, modeshows, live demonstraties en workshops.

De Ambassade wil Nederlandse kwekers en veredelaars die zich richten op dit marktsegment en zich onderscheiden op het gebied van duurzame productie de mogelijkheid bieden om zich te presenteren met het collectief Weddingflowers. Italië staat met een uitvoer van rond de 360 miljoen euro in de top 5 van belangrijkste landen voor de afname van bloemen en planten uit Nederland.

bron: Agroberichten Buitenland 


Redactie Floranews | 13-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS