maandag 6 februari 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Dümmen Orange en Cacti Youngplants samen in Sticculents

Dümmen Orange en Cacti Youngplants samen in Sticculents

Dümmen Orange en Cacti Youngplants gaan exclusief samenwerken bij het produceren en vermarkten van Sticculents. Dümmen Orange neemt daarbij de veredeling en productie van de planten voor zijn rekening. Cacti Youngplants verzorgt de assemblage en alle commerciële activiteiten richting de markt. Lees verder...

Sticculents zijn succulenten die dankzij een gepatenteerde connector geschikt zijn voor verwerking in snijbloemencreaties. Met een uiteenlopend assortiment (succulenten)soorten en verschillende steellengtes zijn ze een verrassende eyecatcher in elk bloemenarrangement. Voorbeelden zijn Echeveria, Haworthia en Crassula. De Sticculents zijn onlangs geïntroduceerd en winnen snel aan populariteit onder bloemisten en boeketterieën.

V.l.n.r. Edwin van den Nieuwendijk en Freek Tromp van Dümmen Orange, Wander Tuinier van Cacti Youngplants, Hugo Noordhoek Hegt van Dümmen Orange en Pieter Koen van Cacti Youngplants.

"Dankzij deze samenwerkingsovereenkomst kan Dümmen Orange zich volledig concentreren op de productie van het uitgangsmateriaal,’ zegt Freek Tromp, Managing Director Tropicals van Dümmen Orange. ‘En dat is precies waar onze kracht ligt, als veredelaar in het succulentensegment."

Het uitgangsmateriaal levert Dümmen Orange vanuit de productielocatie in Zimbabwe. Dit land heeft het perfecte klimaat voor de teelt van robuuste succulentenstekken en planten. Deze kunnen afgeteeld kunnen worden als potplant, of via Cacti Youngplants als Sticculents in de markt worden gezet.

"Het marktpotentieel van Sticculents is wereldwijd heel groot", vertelt Wander Tuinier, oprichter van Cacti Youngplants B.V. "Succulenten zijn erg populair en die populariteit zal alleen nog maar groeien door diversificatie van het aanbod. In deze vorm, als Sticculents, verruimen we ons aanbod richting de markt en bieden we nóg meer mogelijkheden om deze veelzijdige planten te gebruiken, in dit geval als extra twist in boeketten."


Redactie Floranews | 13-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301GroenDirekt


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS