donderdag 28 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan… Jan Bouman

De 5 vragen aan… Jan Bouman

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jan Bouman. Ik ben 40 jaar, getrouwd en vader van drie fantastische kinderen. We wonen in Wijk en Aalburg. Al van jongs af aan ben ik tussen de planten te vinden. Met een vers vrachtwagenrijbewijs op zak, ging ik op 18-jarige leeftijd de Franse markt op.
Vijf jaar geleden begon ik met Studio Botanica, een pareltje in de sector. Onze showroom is gevestigd in Pyramide Floral Shopping Center in Honselersdijk, het centrum van de Nederlandse plantenwereld. Bij Studio Botanica ben je op het juiste adres voor hoogwaardige plantenarrangementen die speciaal worden samengesteld. Arrangementen die je nergens anders vindt. Bijzondere plantensoorten, samengesteld in trendy en luxe keramiek of glaswerk. Onze ambitie is om een uniek merk te positioneren in het topsegment van de plantarrangementen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Elk seizoen presenteren we onze nieuwe collectie. We zoeken steeds naar noviteiten in planten en potten en kijken welke planten met de beste kwaliteit daar het beste bij passen. Het is voor ons een sport om elke collectie nét weer een beetje specialer te maken. We pakken de complete vrijheid en maken creaties, die in onze ogen perfect zijn. De lat ligt hoog voor onszelf.
Daarnaast maakt de intensieve samenwerking met kwekers, producenten van potten en leveranciers van natuurlijke materialen ons werk erg leuk. We hebben ons inmiddels goed op de kaart gezet met onze uitzonderlijke manier van werken.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De huidige geopolitieke en economische omstandigheden en de impact daarvan houden me uiteraard bezig. Ook de digitalisering binnen onze sector zet me stevig aan het denken. De standaardwaarden voor producten zijn belading, transporthoogte en fustcodes geworden.
Bij Studio Botanica werken we liever op een andere manier. We zijn een uitzondering omdat we bouwen aan een echt merk met bijbehorende beleving. Net als bij horloges, auto’s of barbecues. In onze showroom kunnen klanten die beleving zelf ervaren. Ook zijn we bezig met een website die ons verhaal verder naar buiten brengt. Kom vooral eens een kijkje nemen in onze showroom of op onze website.

Wat zou je graag nog willen veranderen of op willen pakken?

Ik zou graag meer tijd willen besteden aan het, samen met onze klanten en leveranciers, naar een nog hoger niveau tillen van het topsegment.

Wat ga je dit weekend doen?

Het weekend is een mooi moment om zaken bij te werken waar we doordeweeks niet aan toekomen. Verder trek ik er graag op uit met mijn gezin. Zo gaan we dit weekend naar Domburg, even heerlijk uitwaaien aan zee.

Bron: www.Floranews.com
10-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS