zaterdag 25 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

Desch Plantpak introduceert The art of recycled plastic

Desch Plantpak introduceert The art of recycled plastic

Desch Plantpak introduceert The art of recycled plastic, een nieuw communicatieconcept waarmee het maken van producten van gerecycled plastic tot kunst wordt verheven. Kees Waqué, Manager Retail en Marketing, vertelt over dit unieke concept, waarom het tijd is om op een andere manier naar plastic te kijken en hoe Desch de kunst ervan gaan laten zien. Het nieuwe concept is natuurlijk ook te zien tijdens de IPM Essen 2023.

Al tientallen jarenlang maakt het bedrijf producten voor de tuinbouw van gerecycled plastic. "Dat lijkt heel gewoon, maar toch blijft het een kunst. Bij Desch zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van nog slimmere en meer innovatieve technieken om plastic te recyclen."

Met ‘the art of recycled plastic’ wil het bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie. "Kunst is blijvend, en plastic is dat ook. Enerzijds zorgen onze gekleurde potten voor een toegevoegde waarde. De planten die erin staan zien er nog mooier uit en dat slaat aan bij de consument. Anderzijds is het een kunst dat je van korrels gerecycled plastic iets nieuws maakt wat daarna ook weer opnieuw gerecycled kan worden,” vertelt Waqué.

“We laten dit recycleproces letterlijk zien in het beeld dat is geïnspireerd op M.C. Escher. De kunstenaar die wereldberoemd werd met zijn grafische kunst waaronder de bekende patronen waarin vissen veranderen in een vogel. Bij ons is dat van een fles voor wasverzachter naar pot. En omdat de namen zo op elkaar aansluiten, noemen dit beeld ook ‘de Descher’. Dit beeld zul je tegenkomen op ons pand, onze vrachtwagens en bijvoorbeeld op de website."

"Maar onze ‘kunstcollectie’ is groter dan dat." Desch heeft ook een echt beeld laten maken van de potjes naar De Denker van August Rodin. Dit beeld van potten sluit aan bij ‘Rethink Plastics’. Het initiatief van Plastics Europe en de Nederlandse Rubber en Kunststoffenvereniging (NRK) waar zij verslag doen van de gezamenlijke inspanningen voor een volledig duurzame en circulaire plastic waardeketen in Nederland.

"Onze CEO, Jan Willem Wieringa is bestuurslid van het NRK. Met dit kunstconcept wil Desch meer aandacht creëren voor het belang van plastic en het gebruik ervan. Het komende jaar zullen we dit kunstconcept verder uitbreiden en laten zien via onze diverse kanalen.” 


Redactie Floranews | 09-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS