vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Gezonde voornemens voor 2023, yeah right...! #blog

Gezonde voornemens voor 2023, yeah right...! #blog

Daar gaan we weer; 2023 is begonnen en we gaan de december kilo’s er weer af werken, de honderdste poging wagen om te stoppen met roken of speciaal dit jaar toch wat meer vegan eten. Dit gaat bij veel mensen fout, omdat de veranderingen die ze willen doorvoeren te drastisch zijn. Met kleine aanpassingen kom je er ook.

Dat is precies hoe ik de verandering in technologie ook zie. Veel bedrijven hebben de grootste plannen om het hele software landschap om te gooien omdat het ‘’beter’’ moet. Ze zetten algehele digitale transformaties in of schaffen nieuwe tools aan, die vervolgens killing blijken te zijn voor de efficiëntie, cultuur én portemonnee.

Net als met gezondheid gaat het erom dat je het vol kan houden en dat je er plezier in krijgt. Technologie kan daar zelfs een hele belangrijke rol in spelen. Op mijn LinkedIn profiel ga ik de komende tijd steeds meer ‘’kleine’’ veranderingen publiceren, die ik in de markt tegenkom of zelf heb toegepast. Dit om jou te inspireren en te laten zien dat de oplossing soms dichterbij en makkelijker is dan jezelf denkt.

Bijvoorbeeld voor het invullen van uren. Voor bedrijven vaak een pain-in-the-ass. Voor werknemers is het een kriem om dit bij te houden, voor werkgevers vervelend om elke dag te vragen en voor de klant essentieel ter verantwoording van de samenwerking. Door leuke notificaties te gebruiken, die ervoor zorgen dat de werknemers zich bewust worden van de impact, kan je de situatie al omkeren. Een voorbeeld;

"Hé, je bent je uren vergeten in te vullen. Weet je dat wij hierdoor op jaarbasis gemiddeld zo’n 28.500 euro mislopen? Dat betekent dat het jaarlijkse team-uitje richting Portugal in gevaar komt. Via deze link kan je ervoor zorgen dat we alsnog van de zon kunnen gaan genieten."

Als extra kan je de situatie nog een extra keer OMdenken. Wat krijgt iemand die de uren wél invult? Dit klinkt soms raar, want ‘’het is toch gewoon je werk’’. Ja dat kan best, maar hetis wel een knelpunt bij veel bedrijven. Bekijk dan wat je wel kan doen om dit op te lossen.

"Yes! We zijn op koers om het tafelvoetbal te realiseren in kwartaal 1 van dit jaar. Doordat jij al 67 dagen je uren hebt ingevuld/ of bent ingeklokt kan jij straks samen met jouw collega’s een competitie starten in de pauzes."

Belangrijk is om het persoonlijk en leuk te maken. Het bovenstaande voorbeeld is geen rocket-science. Je kan de data uit het ene systeem uitlezen en koppelen met notificaties of andere systemen. Het gaat om de gedachtegang erachter, de insteek van het bedrijf en de wil om te veranderen op technologisch gebied.
Het lijkt mij fijn om er elke week op een leuke manier aan herinnerd te worden of ik mijn persoonlijke gezondheidsdoelen aan het realiseren ben. Daarom heb ik mezelf voor 2023 beloofd dat ik, als ik in kwartaal 1 gemiddeld 5x per week gesport heb, een wandelvakantie naar Nepal mag gaan boeken. Zou ik dat anders ook gedaan hebben? Geen idee, maar het spelelement motiveert mij en het geeft mij voldoening als ik op koers ben.

Harm Koningen | Mede-eigenaar Deboprojects
Connect via Linkedin of bel op 06 48839294.
 

Bron: www.Floranews.com
05-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS