zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Zuiver witte Polar Star opvallende nieuwe verschijning in poinsettia assortiment

Zuiver witte Polar Star opvallende nieuwe verschijning in poinsettia assortiment

Euphorbia pulcherrima Polar Star is dé nieuwe witte onder de poinsettia-rassen van Dümmen Orange. De onlangs geïntroduceerde kerstster heeft zuiver witte schutbladeren, die ook na aankoop nog smetteloos wit zijn en blijven.

Kwekers kunnen tegenwoordig kiezen uit een groot aanbod witte poinsettia-rassen. Er vallen echter veel verschillende tinten onder de kleurgroep wit; van crème tot heel zacht abrikoos of zelfs citroen. Rassen met echt zuiverwitte bracteeën zijn echter zeldzaam. Zeker een wit dat onder verschillende teeltomstandigheden zo zuiver blijft en ook bij de consument nog lang wit blijft. De middelvroege Polar Star is volgens Dümmen Orange daarnaast ook makkelijker en betrouwbaarder te telen dan andere witte poinsettiarassen. Mede vanwege haar sterke wortels.

De veredelaar stelt dat het nieuwe ras voor telers een echte aanwinst is, waar ze op kunnen bouwen. “Polar Star heeft sterke wortels en is zeer groeikrachtig, waardoor vroeg oppotten niet nodig is. De planten vertakken heel goed en zijn daarom ideaal voor de teelt in middelgrote potten tot containers. Ze zijn uitstekend geschikt voor de productie van midi's, standaard, maxi's en kerststerren op stam.”

Polar Star heeft een reactietijd van acht weken en valt daarmee in het zogeheten middelvroege segment. In dit segment heeft Dümmen Orange ook de Infinity Polar, Frozen en de nieuwe Moni. Infinity Polar heeft grote delicate, witte schutbladeren en is zeer geschikt voor de productie van standaardmaten tot kerststerren op stam. Frozen is met haar grote witte schutbladeren ideaal voor de productie in 12-17 cm potmaten. En de middelsterk groeiende Moni leent zich goed voor de teelt in midi tot maxi potmaten.

 


05-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS