maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Nu zaak om debiteurenbeheer goed te organiseren en preventieve maatregelen te nemen

Nu zaak om debiteurenbeheer goed te organiseren en preventieve maatregelen te nemen

“Wij verwachten voor 2023 een toename van het aantal betalingsvertragingen, incassozaken en faillissementen. Met name de bedrijven die door overheidssteun corona hebben overleefd, maar daarvoor al in de problemen zaten, zullen als eerste wegvallen”, legt Christian Welbedacht van Finance & Insurance uit. Dit betekent dat kredietverzekeraars in 2023 naar verwachting meer schades zullen moeten uitkeren.

“Daarom is het nu zaak om als onderneming het debiteurenbeheer goed te organiseren en preventieve maatregelen te nemen”, aldus Welbedacht. “Een kredietverzekering dekt niet alleen schades, maar zorgt er ook voor dat je debiteurenverliezen voorkomt.” Kredietverzekeraars hebben de meest actuele informatie over de kredietwaardigheid van afnemers. Als er niet betaald wordt, kunnen zij ook geld wereldwijd incasseren waarbij de niet verhaalbare incassokosten 100 procent zijn meeverzekerd bij verzekerde vorderingen.

“Na een periode van relatief weinig faillissementen is de premie ook scherp. Als het aantal faillissementen dit jaar toeneemt, zal de premie weer gaan stijgen. Maar nu is er nog voldoende dekkingscapaciteit op afnemers. Dé tijd om een kredietverzekering te sluiten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christian Welbedacht van Finance & Insurance via +31 (0) 6 557 02 555 of c.welbedacht@finance-insurance.nl.

 

Bron: www.Floranews.com
09-01-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS